heit&mem

5 tips voor de ideale vaderdag / heitedei

Dieuwke van der Meer 16 mei 2019

Binnenkort is het weer zover. Vaderdag! En natuurlijk weten we allemaal wel dat het bij vaderdag eigenlijk niet draait om commercie en om de cadeaus. Maar vaderdag draait om aandacht, liefde en dankbaarheid. Maar hoe doe je dat dan? Heit&Mem geeft 5 vaderdagtips.

 

 1. Vertel het met liefde

  We voelen het vaak wel, maar we zeggen het zelden. Vaderdag is de perfecte gelegenheid om eens een lief kaartje voor je vader te schrijven met mooie woorden, een mooi gedicht, een brief of wat mij betreft zing je een mooi liedje. Het kan allemaal. Ook kun je de kleintjes vragen wat ze van hun vader vinden en hun woorden letterlijk op een kaartje schrijven. Of je leert ze een gedichtje of liedje (soms leren ze dat ook op school).

 2. Liefde gaat door de maag

  Een kleine moeite, een groot gebaar. Maak papa zijn lievelingsontbijt klaar, of lunch of neem hem mee uit eten. Betrek je kinderen erbij door de dag ervoor samen boodschappen te halen en ’s ochtends vroeg het ontbijt klaar te maken. Gebakken ei met spek, een croissant, verse jus, leef je uit! Voor je eigen vader zou je bijvoorbeeld zijn lievelingsdropjes kunnen nemen op visite. 

 3. Doe iets leuks

  Een vaderdag wordt onvergetelijk door met het gezin (of/en met opa) wat leuks te gaan doen. Ga picknicken, maak een heerlijke wandeling in het bos of ga naar een restaurant (met speeltuin) om lekker koffie te drinken (met gebak). 

 4. Vaderdagknutsel

  Bij vaderdag hoort een vaderdag-knutsel. Vaak maken de kinderen die al op school. Maar je kunt natuurlijk ook thuis een persoonlijk cadeautje samen met je kinderen maken. Of wat dacht je van een oorkonde of een medaille? Of gewoon een leuke printable?

 5. Cadeautje

  En als je dan papa toch nog een cadeautje wilt geven, zorg er dan voor dat het cadeautje op zijn verlanglijstje staat, hij het kan gebruiken of dat het een persoonlijk cadeautje is, zoals een mooie foto.

 

Heel veel plezier op vaderdag!

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!