heit&mem

De recensie van Melanie: It is de Gruffalo

x 25 oktober 2022

‘It is de Gruffalo’, misschien beter bekend bij de iets grotere kindjes, maar nu ook in een exemplaar voor de allerkleinsten! Een Fries prentenboek met harde kaft, dikke bladzijdes en een superleuk muisje als vingerpoppetje. Meteen bij het aanreiken van het boek werd het muisje bekeken. Eigenlijk net als op elke bladzijde, het muisje werd geaaid, de vinger werd erin gestopt of hij werd gewoon vastgehouden. Dit geeft het boek toch net een andere beleving!

Het leuke van dit boek vonden wij dat het zo’n bekend verhaal is. Spontaan werd het boek de eerste keer al voorgelezen door de grotere broer. Samen tussendoor aan het muisje friemelen, terwijl het muisje een spannend pad aflegt in het bos. Want wie komt het muisje allemaal tegen? Het muisje moet goed opletten, want iedereen wil hem wel als lekker hapje. Totdat het muisje de Gruffalo tegenkomt. Het muisje wil zich snel verstoppen, maar is de Gruffalo met zijn bijzondere verschijning eigenlijk wel gevaarlijk?

Een boekje leuk voor jong en ouder en in ons geval vooral samen!

Melenie Bakker

 

It is de Gruffalo is voor € 14,50 hier online te bestellen.

-> Melenie is lid van het Afûk-boekpanel. Wil jij je ook aanmelden, boeken toegestuurd krijgen en daar iets over schrijven? Kijk dan hier voor meer informatie

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.