heit&mem

Als je lichaam verandert

Er gebeurt aardig wat met onze borsten door de jaren heen. Ze veranderen voortdurend. Redenen hiervan zijn veranderingen in gewicht, zwangerschap, borstvoeding, en niet te vergeten door de menopauze. Daarom is het ook belangrijk om de juiste bh te kiezen, in welke levensfase je je ook bevindt.

x 25 april 2022

Er zijn niet veel vrouwen die ouder dan 50 zijn die nog dezelfde lingerie dragen als op hun twintigste. Dit komt niet alleen omdat het lichaam veranderd. Het is ook een kwestie van smaak. Soms lijkt het wel alsof oudere vrouwen vergeten worden door de kledingindustrie.

Als je wat ouder bent is het zeker niet nodig om genoegen te nemen met saaie lingerie. Er zijn genoeg mooie bh’s te koop die voldoende steun geven en die je ook als je al wat ouder bent met veel plezier kunt dragen.

Zo veranderen je borsten als je ouder wordt

Vrouwen die tussen de 40 en 50 zijn ontdekken dat hun lichaam minder oestrogeen produceert. Het gevolg hiervan is dat je in de overgang raakt. Veel vrouwen ervaren in deze periode emotionele en fysieke veranderingen.

Nog een nadeel van de overgang is dat je borsten gaan veranderen. Omdat het borstweefsel vervangen wordt door vet bestaat er een grote kans dat je borsten gaan hangen. Hierdoor kunnen je borsten gevoelig en pijnlijk aanvoelen.

Je maat controleren

Wanneer je wat ouder bent is de kans groot dat je favoriete bh niet meer zo lekker zit. Het kan voorkomen dat de bh schuurt tijdens het dragen of dat deze in je huid snijdt. Kijk daarom goed al je bh’s na en kijk welke er nog wel en welke niet lekker meer zitten.

De kans is groot dat je maat ondertussen is veranderd. Bij heel veel vrouwen worden de borsten groter tijdens de overgang. Hierdoor kan het voorkomen dat je een cupmaat nodig hebt die wel twee of zelfs drie maten groter is.

De juiste steun

Met het ouder worden veranderen ook de eisen wat de steun van je bh betreft. Wanneer je kiest voor een bh die de huid voldoende lift kan je voorkomen dat je borsten last krijgen van huidirritatie. Wanneer je een goede ondersteuning wilt kan je kiezen voor een sport bh.

Dit is zeker een goede keuze wanneer je nog steeds graag actief bezig bent. Een sport bh zorgt ervoor dat je borsten niet kunnen bewegen terwijl je aan het sporten bent. Hierdoor zullen ze aanzienlijk minder snel gaan hangen.

Wil je graag dat je decolleté er voller uitziet, dan kan je het beste een push up bh dragen. Omdat deze de borsten iets omhoog drukt krijgen je borsten een lift. Daarnaast worden je borsten door deze bh mooi gecentreerd.

Een push up bh past bij dames van alle leeftijden. Wel is het nodig dat je deze in de juiste maat koopt. Zeker wanneer je niet zulke grote borsten hebt en toch graag een mooi decolleté wilt hebben is deze bh echt een aanrader.

Heb je een grote cupmaat en/of een wat voller figuur dan kan het lastig zijn om een bh te vinden die lekker zit en goed past. Een oplossing hiervoor kan een grote maten bh zijn. Deze geeft je borsten de ondersteuning die ze nodig hebben.

Ook als je grote borsten hebt is het mogelijk om een goed passende, mooie bh te vinden. Grote maten bh’s zijn er in diverse uitvoeringen. Zo zorg je ervoor dat je een bh draagt die niet alleen mooi is, maar ook je borsten op de juiste manier ondersteunt. Zo zie je er prachtig en super vrouwelijk uit.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.