heit&mem

Kinderkamer decoreren: decoratietips

Veel ouders lopen er vroeg of laat tegen aan: hoe richt je de kinderkamer in? Pap en mam willen graag dat hun zoon of dochter helemaal blij is met de inrichting. Een leuke kamer zorgt voor een goed gevoel en prikkelt de fantasie. Uiteraard vormen een goed bed, voldoende kastruimte en een fijn bureau de basis. Daarnaast is het mooi decoreren van de kinderkamer een absolute must. Doe gauw inspiratie op met onze tips.

Dieuwke van der Meer 9 mei 2022

Wanddecoratie voor kinderen

Voordat je de kinderkamer gaat inrichten is het slim om de muren te schilderen of te behangen. Daarna ga je op zoek naar leuke wanddecoratie. Schoolplaten met mooie afbeeldingen zijn nu weer helemaal in. We geven hier een paar voorbeelden van: een gekroonde flamingo, een vos in een groen landschap of een wereldkaart met dansende dieren. Daarnaast zijn muurstickers, wandcirkels en hexagons erg trendy. Dat geldt overigens niet alleen voor kinderkamers. Pap en mam kunnen hun woonkamer, keuken of slaapkamer er ook fantastisch mee opfleuren. Plak bijvoorbeeld ronde exemplaren met pepers, broodjes en aardbeien op de muur bij de eethoek.

Handige opbergmogelijkheden

Heeft jouw kind ook veel speelgoed en paperassen? Dan is een grote speelgoedkist een ideale oplossing om al die spullen in op te bergen. Bij Sweetlivingshop.be hebben ze hele mooie exemplaren van riet in het assortiment. Daarin kun je een heleboel poppen, knuffels, lego, spelletjes en autootjes in kwijt. Ook koffertjes, opbergboxen en doosjes kunnen erg handig zijn om stickers, kraaltjes en frutseltjes in te stoppen. Verder kun je denken aan een vrolijke kinderkapstok om kleertjes aan op te hangen.

Vrolijke slingers en hangers

Met een mooie slinger of hanger geef je een kinderkamer ook extra sfeer. Een lijn met kleurige vlaggetjes span je gemakkelijk langs de muur of dwars door de kamer onder het plafond. Ook een mobiel met jolige dieren, bloemetjes of planeten is erg decoratief. Of wat dacht je van een muziekhanger in de vorm van een halve maan, een regenboog of een vogeltje? Dit is erg snoezig voor de allerkleinsten. Verder zijn er hele koddige wandhangers in allerlei vormen verkrijgbaar.

Leuke lampen

Op het gebied van verlichting is er veel keuze om een kinderkamer te decoreren. Ze zijn in vele uitvoeringen te koop, zoals hanglampen, wandlampen en tafellampen. Deze hebben vaak hele schattige illustraties of vormen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van dieren, bloemen en luchtballonnen. Ook speciale nachtlampen kunnen erg fijn zijn voor kinderen, want soms zijn ze een beetje bang in het donker. Zo zorgt bijvoorbeeld een nachtlampje in de vorm van een beertje voor extra vrolijkheid in een kinder- of babykamer.

Fijne vloerkleden

Met een kindervloerkleed breng je snel een warme en speelse sfeer in een kinderkamer. Zo’n kleed kan bovendien erg fijn zijn om op te spelen. Kinderen zitten hierbij immers vaak op de grond. Op een vloerkleedje zit je dan lekker zacht en behaaglijk. Met een vloerkleed is het bovendien mogelijk om de fantasie van je kind te stimuleren. Kies hiervoor bijvoorbeeld een kleed met afbeeldingen van de natuur, stripfiguren of voertuigen.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.