heit&mem

Testosteron

Testosteron

Ik heb bij biologie niet altijd goed opgelet. In hoeverre testosteron al aanwezig is wanneer jongens bijna 4 jaar oud zijn, dat weet ik daarom niet. Maar ik zie toch verdachte signalen. Het geven van kusjes, dat is sinds een week ineens “smerig” . Het woord “smerig” wordt hierbij uitgesproken met bijbehorende afschuw in de mimiek. Vandaag wilde Lieuwe ineens niet meer mijn hand vasthouden bij het uitlaten van de hond. Blijkbaar is dat niet meer stoer.

Nynke Dijk 11 mei 2017

Geer en Goor

En de veel te dure babyzonnebril, die de jongens nooit wilde dragen, die moet nu ineens op en wordt gedragen alsof ze Geer en Goor zijn. Ze kunnen plotseling alles zelf en wanneer ze in de winkel allemaal dozen met graszaad zien, scanderen ze door de winkel: Heerenveen, mem! Voetbal is dus ook al een dingetje.

Burp!

Er worden ook ineens boertjes gelaten en daarna volgt een uitgestreken glimlach, alsof er een topprestatie is geleverd. En aan tafel wordt de lichaamstaal van heit nauwkeurig gekopieerd. De gebaartjes van mem zijn niet interessant. Kortom: het feit dat ik het enige vrouwelijke onderdeel ben van dit gezin, wordt mij met de dag meer ingewreven. Heit, Lieuwe, Jancko en hond Cosmo zijn allemaal echte mannetjes met hier en daar Bokito gedrag. Nu heb ik zelf een stoere kant, waardoor ik een heel eind meekan met mijn kerels, maar het is wel even slikken.

Sukkels!

Vanmiddag moest ik na een pittige winkelsessie met de aapjes op weg naar huis ineens flink de rem intrappen. Een busje (met mannen erin) schoot vlak voor me de rotonde op en nam ongeoorloofd voorrang. Ik moest zo hard remmen dat er een harde vloek uit mijn mond kwam. Zo eentje die je van een man verwacht. Ineens hoorde ik vanaf de achterbank, op verontwaardige toon, in stereo: “sukkels”! Ik barstte in lachen uit. Wat fijn dat ik bijval en steun krijg van mijn Bokitootjes, dacht ik. Toch best leuk, die testosteron…

 

Troch: Nynke Dijk

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!