heit&mem

Recensie van Thea: ‘Alle dagen Frysk kalinder’

x 21 februari 2019

Wat een leuk pakketje krijg je in de brievenbus! Al een feestje om te ontvangen. Mooi ingepakt in stevig papier. In het pakje zitten een stevige “envelop” met een blauw touwtje samengebonden. Alles straalt kwaliteit uit. Als je het pakje openmaakt, valt het touwtje los en komt er een stapel stevig karton uit tevoorschijn. In mooie pasteltinten zijn er allemaal kaartjes bedrukt en voor geperforeerd.

Er staat niet echt een omschrijving op de verpakking of kaartjes, over hoe je het in elkaar moet zetten. De tekening op de omslag en de gaatjes in het papier wijzen de weg vanzelf.

Ik heb eerst alle kaartjes losgehaald en daarna alle gaatjes “uitgedrukt”. Handig om een bakje bij de hand te hebben voor de confetti, anders zit je eronder. 😉

Alle kaartjes op volgorde en gaatjes doorgeprikt? Ik heb een stompe naald uit de naaikist gehaald, draadje erdoor en rijgen maar! Ging best vlot! De kwaliteit van het papier draagt er ook aan bij.

Als je dan eenmaal de kalender in elkaar hebt gezet, blijkt het slimme ontwerp maar weer. Het eerst half jaar staat op de ene kant en het andere half jaar op de andere kant. De kalender is meerdere jaren herbruikbaar omdat er geen dagen op vermeld staan, maar alleen de datum.

De kleuren zijn mooi neutraal, in pastel. De woorden zijn mooi, bijzonder en écht Frysk. Een feestje voor de Fries om útens. Een leuke toevoeging in een Fries gezin, waarbij je zo nu en dan echt verrast wordt door een fries woord dat je nog niet kent.

Ik vind dat de kalender het beste tot zijn recht komt als deze “vrij” in de ruimte kan hangen, en dus niet tegen iets aan. Het verdient een mooi plekje in de huiskamer, waarbij je elke dag herinnerd wordt aan een stukje Fries in huis.

 

De kalinder ‘Alle dagen Frysk’ is foar €12,95 hjir online te bestellen of freegje der nei yn dyn boekhannel.

Troch Thea de Boer

 

-> Thea is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.