heit&mem

Vredestichters

4 juli is Independence Day. Ofwel: de dag van de onafhankelijkheid. Het is ook de geboortedag van Lieuwe en Jancko. Ik heb wel eens het idee dat er door deze datum nog een extra schepje bovenop het eigenzinnige en eigengereide karakter, dat ze van hun vader en moeder hebben geërfd, komt.

Nynke Dijk 28 oktober 2016

Gelukkig heb ik buiten alle boeken, artikelen en folders die er maar zijn geschreven over de omgang met kinderen, twee belangrijke vredestichtende middelen ontdekt. Omdat ik er behoorlijk enthousiast over ben, wil ik mijn opgedane kennis graag delen:

1. De magie van het kusje
Ik denk dat dokters veel minder bestaansrecht zouden hebben als we vaker kusjes zouden geven. Bij elke ruzie, elk pijntje, elk verdrietje is het “over” wanneer ik een kusje op de gekwetste plek afvuur.
Niks bultenzalf, verbandjes of bemiddeling: gewoon een kusje geven is voldoende! Het resultaat is verbluffend: acute stilte en tevreden spelende kinderen zonder dat het ook maar een cent heeft gekost en tijd en energie kost het ook al niet!

 

Wees lief voor elkaar, het kost niks, en levert waarschijnlijk alleen maar goeds op.

 

2. Het tweede wondermiddel in de strijd om vrede is de lettertang van Dymo
Als er strijd is vanwege het eigenaarschap van iets, dan volstaat het printen van een sticker met de juiste naam. Er hoeft geen rechter aan te pas te komen, de sticker geeft alle duidelijkheid die nodig is. Inzetbaar bij onvrede over speelgoed, drinkbekers, rugzakken enzovoort.

Ik stel voor dat we als volwassenen elkaar vaker kusjes geven. Wees lief voor elkaar, het kost niks, en levert waarschijnlijk alleen maar goeds op.
De Dymo lettertang zou eigenlijk standaard in het ziekenfonds moeten of op zijn minst vanuit de bijzondere bijstand moeten worden vergoed. De kosten haal je er zomaar uit.

Stiekem hoop ik dat de ministers van defensie en van buitenlandse zaken dit ook lezen en ter harte nemen. Sommige dingen zijn namenlijk veel simpeler op te lossen dan je denkt!
Make love, not war!

Nynke

Boekentip: De kleine opvoedtips voor Dummies

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!