heit&mem

Tips fan heiten en memmen foar oansteande heiten en memmen

Elke âlder docht de dingen wer oars. Hjir in oantal tips en quotes fan heiten en memmen. Se kinne hiel handich wêze!

Dieuwke van der Meer 2 december 2017

Pietsje Hazenberg: “Tink om de trije R’s: Rust, Regelmaat en Reinheid!”

MamAnouk: “Volg je eigen gevoel, jij kent je eigen kindje het allerbest!”

R. Vermeulen: “Brûk in badsitsje. De poppe fielt him feilich en do hast dyn hannen frij en hoechst net sa krom te stean.”

Oare heiten en memmen dogge ek mar wat

Annemarie Huygen Taekema: “Soargje foar in hiel goed en rûm netwurk fan minsken dy’tst fertroust en dy’t oppasse kinne en wolle. Skeelt in hoop stress ast wer oan it wurk moatst.”

Young father is about to change his baby boy's diapers.Janna Kamstra: “Mijn tip: laat de heit zoveel mogelijk ‘eerste dingen’ doen tijdens de kraamweek. Bijvoorbeeld het eerste badje en de eerste keer verschonen. Jij als mem krijgt nog genoeg ‘eersten’ mee van jullie baby.”

Grietje de Jong-Taekema: “Volg je kindje, niet de klok of een of ander schema. Het kindje slaapt als het moe is en eet als het honger heeft, niet als de klok zegt dat het moet.”

Tiny Aagtjes-Posthumus: “Mijn tip: luister niet naar alle goedbedoelde adviezen. Je weet vaak zelf wel wat goed is. Is het niet zo dat moeders elkaar graag advies geven omdat ze bevestiging nodig hebben en willen horen dat wat zij zelf doen goed is? Heb vertrouwen in jezelf!”

 

Peter deBaby goods hanging on the clothesline Haan: “Spoel kleertjes met poepvlekken gelijk uit en zet ze in wat water met biotex.”

 

 

Marieke Brug: “Brûk gjin sjampoo by it hierwaskjen fan dyn poppe. Hielendal net nedich! Sjampoo taast de talkklieren oan, wêrtroch’t it hier allinne mar fetter wurdt en it faker wosken wurde moat. Sjampoo ferkeapje is leuk foar de fabrikanten, mar sjampoo is net goed foar de hierkes en eachjes fan dyn poppe. Ik ha by myn bern noch nea sjampoo brûkt en se ha prachtich glânzjend en skjin hier. Myn tip: begjin der net oan.”

Henny de Jong-van Dijk: “Voldoende rust, het huishouden komt later wel weer, de baby is nu belangrijk en de kraamvrouw. Probeer niet teveel te doen in de eerste weken, je lichaam en geest hebben echt de tijd nodig om te herstellen. Ze zeggen niet voor niets 9 maand op en 9 maand af. Belangrijk om te weten is dat het moeder-zijn moet wennen, de nieuwe situatie moet wennen. Onzekerheid is heel normaal en niets geks, het is niet altijd de ‘roze wolk’ waarover je in de boekjes leest. Dat kan en bestaat niet!”

 

Shot of an adorable baby boy bonding with his mother at home

Taetske van Damme: “Doe lekker zoals je zelf denkt dat goed is. En een ritme helpt. En af en toe zelf een potje huilen helpt ook, daar hoef je je niet voor te schamen.”

 

Ut: De Lytse Heit & Mem nr. 1 2014

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!