heit&mem

Respect voor jou, puber!

Respect voor jou, puber!

Ja puber, je leest het goed. Ik heb respect voor je. Wat is je leventje veranderd, van kindertijd naar…. ja, naar wat eigenlijk? Naar de puberteit dus, op weg naar volwassenheid..Je hebt het soms niet zo gemakkelijk he? Je ouders, docenten, mentor, vrienden. Allemaal vragen ze veel van je, anders dan voorheen.

Ietsje Sieperda 20 juni 2016

Op school moet je presteren. Hoofd op scherp. Laten zien wat je geleerd hebt. Het liefst een beetje goede cijfers halen.Thuis lijkt het alsof je ouders zo nu en dan de meest bizarre eisen stellen, ook al weet je diep van binnen wel dat dat met de beste bedoelingen is. Soms lijken jullie elkaar totaal niet meer te begrijpen en dat is lastig hé?

Attractive Young Man Lying on Sofa at Night and Illuminated by Light from Screen of Cell Phone at Home in Living Room

Op school, op straat, hoor je erbij? En kleed je je wel goed? Je eigen mening telt, of weegt wat een ander vindt toch zwaarder?

Je vrienden willen dat je je sociaal gedraagt en er voor ze bent, maar zien ze het wel als jij ergens mee zit? En moet je nu altijd mee in wat zij leuk vinden of voelt dat toch niet helemaal goed?

Je lichaam verandert. Dat maakt je stiekem trots maar ook onzeker.

Vlinders in je buik? Dat voelt leuk, gek, stom, spannend, ongemakkelijk, geweldig, verdrietig en fantastisch tegelijk!

Ondertussen gaan je emoties van het ene uiterste naar het andere, toch? Het ene moment zó happy, de andere dag ineens weer dat sippe gevoel en je weet eigenlijk niet eens waardoor dat komt…

Naast je school al een baantje, of er naar op zoek?! Je moet immers leren dat het leven geld kost en dat wanneer je iets wilt je zelf dit geld zal moeten verdienen.

 

Iedere dag die komt is één op weg naar jouw volwassenheid

Iedere dag die komt is één op weg naar jouw volwassenheid. En of je het leuk vindt of niet, die puberteit speelt hierin een belangrijke rol. Ondanks dat het misschien zo nu en dan knap lastig is en je het gevoel hebt dat de hele wereld tegen je is, je doet het super! Jij leert van je fouten. Je valt en staat weer op! Iedere dag begin je met al je energie opnieuw en dat siert je! Durf te zijn wie je bent, je hebt de toekomst in handen! En probeer het respect wat ik voor jou voel, ook te blijven voelen voor de mensen om je heen. Ze hebben je alleen maar lief! 😉

Ik ben trots op je! 

 

Toch het idee dat je ergens niet uit komt? Trek dan aan de bel!

Ietsje Sieperda, is kinder- jeugd- en opvoedcoach en sinds 2016 gastblogger bij heit&mem.
Foarút coaching

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!