heit&mem

Kom nei de Biblioteek! Tidens de ‘nationale voorleesdagen’ 27 jannewaris – 6 febrewaris

Foarlêze is leuk en ek nochris goed foar de taal ûntwikkeling fan bern. Bern dy’t in protte wurden hearre as se lyts binne, ha in geweldige start. Ek mei hiele lytse bern kinst al boekjes lêze. Poppen binne nijsgjirrich en lústerje al gau mei oandacht nei de ferhaaltsjes dy’tsto fertelst, ek al begripe se noch net alle wurden. Tidens de ‘Nationale Voorleesdagen’ fan woansdei 27 jannewaris oant en mei sneon 6 febrewaris stiet het foarlêzen sintraal in de biblioteken. 

Dieuwke van der Meer 18 januari 2016

Naast een uitgebreide collectie betoverende en spannende prentenboeken is er voor de kinderen ook van alles te doen. Er zijn verschillende theatervoorstellingen zoals ‘We hebben er een geitje bij’ en ‘Ik zou wel een kindje lusten’. Maar er zijn ook voorleesmiddagen en BoekStart-inloopochtenden. Boekstart is het leesbevorderingsprogramma van de Bibliotheek speciaal voor kinderen van nul tot vier jaar.

Bibliotheken Mar en Fean

Eet een beschuitje tijdens de opening van de Nationale Voorleesdagen op 27 januari in Bibliotheek Heerenveen om de geboorte van het geitje te vieren. In de bibliotheken Bolsward, Koudum, Makkum, Sneek, Wommels en Workum presenteert Inkipinki een speciale voorstelling ‘We hebben er een geitje bij!’. Er zijn BoekStart inloopochtenden in Sneek en Bolsward en in Bibliotheek Lemmer is een vrolijke interactieve voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten…’. Alle data en tijden vind je in de agenda.

Bibliotheken Midden Fryslân

Op 22 januari speelt in Bibliotheek Grou (11.00 – 11.45 uur) en in Bibliotheek Hurdegaryp (16.00 –  16.45 uur) het Poppentheater Peterselie een interactieve voorstelling voor peuters en jonge kleuters. De voorstelling gaat over de dieren op de boerderij van Boerin Beerendien die allemaal erg blij zijn met de geboorte van het nieuwe geitje.

Tomke-Betinkt-In-FerhaaltsjeNieuwste Tomke-boekje

Tijdens de Nationale Voorleesdagen ligt in de bibliotheken ook het nieuwste boekje van Tomke klaar! Het boekje heeft de titel ‘Tomke betinkt in ferhaaltsje’. In het boekje staat een voorleesverhaaltje, een liedje en een spelletje. En natuurlijk mooie plaatjes van Tomke. Het is bedoeld voor kinderen van twee tot en met vier jaar. Wees er gauw bij, want op is op!

Cadeautje

Voor de (piep)jonge leden die lid worden van de Bibliotheek ligt een lief welkomstcadeautje klaar: een vingerpoppetje van het geitje uit het ‘We hebben er een geitje bij!’. ‘We hebben er een geitje bij!’ is uitgeroepen tot het prentenboek van 2016, geschreven door Marjet Huiberts.

 

Klik hier voor het boek ‘We hebben er een geitje bij’ (met vingerpopje) in het Nederlands.

Klik hjir foar de Fryske fersy: ‘Wy ha der in geitsje by’.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!