heit&mem

8 winterske Netflix-tips

It is glêd! Skoallen binne ticht en âlders bliuwe ferplicht thús fan it wurk. Wat is der dan hearliker om mei syn allen op de bank lekker foar Netflix te sitten. Hjirby de 8 tips foar moaie winterske films of series.

Dieuwke van der Meer 7 januari 2016

1. Under the Dome (foar heit en mem)

Een onzichtbaar en mysterieus krachtenveld zorgt ervoor dat een klein Amerikaans stadje plotseling is afgesloten van de buitenwereld. Daardoor zijn de bewoners afgesneden van de rest van de beschaving. Gelukkig is code paars maar tijdelijk…

2. Fargo (foar heit en mem)

Deze duistere misdaadkomedie van de gebroeders Coen maken je aan het lachen terwijl de sneeuw en ijzel toeneemt in Nederland. Er gaat niets boven een paar koelbloedige moorden om je af te leiden van de kou.

3. The Da Vinci Code (foar heit en mem)

Een hele andere soort code, maar deze thriller is nog spannender dan de paarse waarschuwingsfase van het KNMI. Dr. Robert Langdon (Tom Hanks) vindt namelijk verborgen boodschappen in Da Vinci’s kunst. Samen met een cryptograaf probeert hij een web van leugens te ontrafelen.

4. Jessica Jones (foar heit en mem)

Zit je alleen thuis? Niet getreurd, want de nieuwe Marvel-serie Jessica Jones sleept je met haar speciale gave door de winterse tijd. Gekweld door een traumatisch verleden benut Jessica Jones haar talent als privédetective om haar belager te vinden.

5. Lilyhammer (foar heit en mem)

Na zijn getuigenis tegen de maffia wordt ex-gangster Frank Tagliano (Steven Van Zandt), opgenomen in een getuigenbeschermingsprogramma. In de Noorse sneeuw moet hij zien te overleven. Een en al winters tafereel, net zoals hier in Nederland.

6. Frozen (foar it hiele gesin)

De Disneyfilm Frozen is ideaal om nu te kijken met het gezin. Als prinses Elsa het koninkrijk in een eeuwige en vrieskoude winter achterlaat, gaat haar zus Anna met bergbeklimmer Kristoff en sneeuwpop Olaf proberen te redden van de ondergang.

7. Category 6: Day of Destruction (foar heit en mem)

Net zoals Nederland heeft de VS in deze dramafilm te maken met slecht weer en moet iedereen binnen blijven. Drie wervelstormen trekken namelijk een spoor van verwoesting door Las Vegas, cyclonen bereiken de kust van Florida en Chicago kampt met een hittegolf.

8. Ice Princess (it hiele gesin)

Het ‘lelijke eendje’ Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) heeft een passie voor kunstschaatsen. Om op Hardvard University toegelaten te worden, maakt ze een project over kunstschaatsen. In het begin kijkt ze naar de schaatsers op de schaatsbaan, maar als snel besluit ze ook zelf om de schaatsen aan te trekken. Kan jij ook niet wachten om te schaatsen? Het is immers al koud genoeg, nu moet alleen het natuurijs nog aandikken!

 

Hokker film/serie folgesto op dit stuit op Netflix?

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!