heit&mem

Gesloopt!

Voor de 5e keer zet ik de knop van de waterkoker aan. De dag is al een paar uur begonnen, maar van zitten en een kopje thee drinken is het nog niet gekomen. Lieuwe en Jancko zijn inmiddels 2 jaar en 4 maanden en vreten me helemaal op. Ze zijn lief en innemend. Maar ook energiek en ongeleide projectielen. De spraak is nog niet op gang, en de frustratietolerantie erg laag. Er wordt gekrabt, geslagen en gebruld om maar duidelijk te maken wat er aan de hand is.

Nynke Dijk 30 november 2015

Lieuwe en Jancko kunnen zonder woorden toch ingewikkelde problemen samen oplossen, alsof ze dat al jaren doen. Soms hoor je ineens een waterval van geanimeerde klanken. Je voelt er het enthousiasme en de vrolijkheid en opwinding in. Het tweelingtaaltje is leuk om naar te luisteren, net vrolijk kwetterende vogeltjes.

Het zijn echte jongens met een voorkeur voor apparatuur: afstandsbedieningen worden verzameld als strootjes voor een vogelnestje en worden als telefoon aan het oor gelegd. Snoeren worden door het hele huis gesleept. Het mooiste is echter de iPad van mem. Het scherm is nu voor de tweede keer kapot; op de camera staat een foto met plukjes blond haar en nieuwsgierige oogjes en vanochtend was de tablet vergrendeld wegens te vaak inloggen met een verkeerde pincode.

‘ s Avonds komt eega mij op de bank mijn eerste kopje thee van die dag brengen. Na al dat gesleep en gesloop van vandaag voel ik mij gesloopt. Net als mijn ogen dichtvallen komt heit met Lieuwe de kamer binnen. Heit draagt een witte po. Lieuwe loopt er voor. Kijk eens mem, zegt mijn eega: Lieuwe heeft geplast op de pot! Dat kost me een trekker verdikkeme!
Ik glimlach, en prijs Lieuwe met alle energie die ik nog vinden. Tevreden doe ik mijn ogen weer dicht…

 

Nynke Dijk is moeder van de tweeling Lieuwe en Jancko. De twee zonen inspireren haar als gastauteur voor de site www.heitenmem.nl

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!