heit&mem

Snelle eters onder de honden, maar wat doe ik er tegen?

x 9 augustus 2023

Eet jouw hond altijd veel te snel dan dat hij eigenlijk hoort te eten en ben je op zoek naar een slow-feeder voor je hond? Of eet je hond niet echt snel maar ben je wel geïnteresseerd in wat voor voordelen een slow-feeder heeft voor je hond? Dan heb ik hier een aantal verschillende anti-schrokbakken en de voordelen ervan.

Hoe laat je je hond rustiger eten?

Als je hond te snel eet kan dat uiteindelijk voor lichamelijke klachten zorgen. Dus het is belangrijk dat je dat gedrag probeert af te leren. Een paar dingen die je kan doen is je hond op een rustige plek in huis laten eten waar hij geen stress kan krijgen of het gevoel kan krijgen dat hij snel moet eten omdat een ander het anders afpakt. Daarnaast kan je natuurlijk ook voerspelletjes doen zoals een snackkleed of een snackpuzzel, maar de beste optie is om een anti schrokbak hond te halen. Je hebt ze in alle maten en kleuren, verschillende vormen en ook verschillende grote ribbeltjes. Ribbels met bochten en ribbels zonder bochten. Maar wat is nu het beste en welke niet?

Wat voor anti schrok voerbak?

Welke beter is en welke minder goed is hangt van jouw hond af. Is het een snelle eter maar valt het soms ook nog mee, dan heb je misschien al genoeg aan een anti-schrokbak met alleen een verhoging in het midden of 1 met 2 extra cirkels in het midden. Heb je een hond die heel snel eet, dan is het handiger om een voerbak te kopen waarbij hij echt veel moeite moet doen om bij de brokjes te komen, hoe moeilijker het is om bij de brokjes te komen hoe langzamer ze eten. Let wel op dat sommige honden er wat agressief van kunnen worden, vooral als ze al een lange tijd zijn gewend dat ze snel en makkelijk hun brokjes kunnen eten.

Oplossingen met natvoer

Wat is nou eigenlijk het verschil in vormen van de anti-schrokbak? Nou eigenlijk maken de vormen verder niet heel veel uit, bij sommige zorgt de niet helemaal ronde vorm voor extra hoekjes waardoor het moeilijker wordt om te eten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wat ook leuk is voor je hond, als die ook wel eens nat voer krijgt en dat snel opeet is, een likmat. Je smeert het natvoer dan op de likmat waarbij de hond echt zijn best moet doen en eigenlijk alleen door te likken bij zijn eten kan komen. Dit is ook een leuke algemene activiteit om met je hond te doen, al is het geen snelle eter. Denk bijvoorbeeld aan als het mooi warm weer is en je wil dat je hond wat meer drinkt of afkoelt. Dan kun je het natvoer of wat anders lekkers wat makkelijk smeert er op doen en dan laten bevriezen in de vriezer. Als het dan goed bevroren is kan je hond daar een langere tijd van genieten.

Er zijn allemaal leuke en verschillende manieren hoe je het snelle eetgedrag van jouw hond kan veranderen, maar alles hangt van jouw hond af en waar hij het beste op reageert. Geen hond is precies hetzelfde.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.