heit&mem

Zo maak je een gezellige babykamer!

x 1 september 2023

De kamer van je kleintje inrichten is natuurlijk leuk, maar het is verleidelijk om alles piekfijn te willen maken. Je wilt dat de ruimte er geweldig uitziet waar je baby later trots op kan zijn. Maar te veel perfectionisme kan vermoeiend zijn en dat is niet waar het ouderschap om draait. Het belangrijkste is dat de kinderkamer gewoon knus en mooi is, want dat is goed voor je baby. Je hoeft niet de hele stad af te struinen op zoek naar de perfecte spulletjes; je moet gewoon weten wat je wilt. Er zijn een aantal dingen die eigenlijk niet mogen ontbreken. Een kleur kiezen voor de muur, de natuur naar binnen halen en een vloerkleed kopen. Laten we die eens nader bekijken!

Kies een kleur voor de muren

De muren vormen het grootste deel van de kamer, en het kost aardig wat tijd om alles over te schilderen. Kies daarom eerst de juiste kleur, een die rustgevend is en een kalmerend effect heeft. Denk bijvoorbeeld aan rustige koele kleuren zoals groen, blauw en paars, zachte warme kleuren zoals geel en roze, aardetinten zoals bruin en beige, of gewoon wit. Dit zijn namelijk kleuren die je ook nog kunt gebruiken naarmate ze ouder worden. Je kunt natuurlijk ook een leuke accent-muur maken met een muurschildering, of tijdelijk behang (misschien wel beter). Denk aan een jungle thema, ruimte thema, of dinosaurussen. En waarom?

De natuur naar binnen halen

Kinderen zijn namelijk vaak dol op de natuur, vooral op dieren. Daarom zie je in veel leuke kinderfilms, tv-shows en boeken vaak dieren in de hoofdrol, toch? Er zijn allerlei manieren om de natuur in de babykamer te brengen. Je kunt bijvoorbeeld stickers met leuke dieren of natuur plaatjes op de muren of ramen plakken, of kunstwerken ophangen die de kamer gezelliger maken. En wat dacht je van babyvriendelijke kamerplanten? Niet alleen goed voor de luchtkwaliteit, maar ook gewoon een stukje natuur voor je kleintje.

Kies zachte spullen

Je kunt de babykamer gezellig maken met dekens, knusse tapijten, kussens en breisels. Het moet altijd comfortabel aanvullen, of die nu op goedkope vloerkleden speelt of in de stoel ligt. En als ze moe worden, moet je alles bij de hand hebben om ze weer in het wiegje te leggen. Het is handig als ze hun comfortabele outfit al aan hebben, zoals hun favoriete rompertje. En heb je harde vloeren in de babykamer? Dan is een goed kleed echt een must-have. Denk ook eens aan die neppe berenmatten. Deze zien er schattig uit en kunnen dienen als een soort knuffelvriendje. Hoe ga jij de babykamer vormgeven?

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.