heit&mem

De beste landen ter wereld om naartoe te emigreren met kinderen

x 4 juni 2023

Denk je erover om met je gezin naar het buitenland te verhuizen? Dit zijn de beste landen om met een gezin te gaan wonen.

In 2019 onderzocht het Bureau voor onderzoek van Unicef of de rijkste landen ter wereld ook gezinsvriendelijk zijn. Hierbij keken zij naar de landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Europese Unie (EU) en rangschikten zij deze op basis van hun gezinsvriendelijke beleid. Dit is hun ranglijst:

 

1.     Zweden

2.     Noorwegen

3.     IJsland

4.     Estland

5.     Portugal

6.     Duitsland

7.     Denemarken

8.     Slovenië

9.     Luxemburg

10.  Frankrijk

 

Het onderzoeksbureau van Unicef hanteerde zes volgende zes categorieën om te kijken welke landen de meest gunstige voorwaarden hebben voor het laten opgroeien van kinderen:

 

·       Veiligheid

·       Geluk

·       Kosten

·       Gezondheid

·       Onderwijs

·       Tijd

 

Opvallend is dat bij deze studie kosten voor kinderopvang, moederschap en vaderschapsverlof ontbreken, terwijl dit van cruciaal belang is om kinderen op te kunnen voeden. Bij studies die deze factoren wél meenamen, staan de West-Europese landen eveneens bovenaan de lijst:

 

1.     IJsland

2.     Denemarken

3.     Zweden

4.     Finland

5.     Noorwegen

6.     Zwitserland

 

Het beste kun je dus in Europa blijven als je met kinderen naar het buitenland wil verhuizen. Houd er rekening mee dat kinderen vaak niet meteen enthousiast zijn, maar vooral moeite hebben om vertrouwde locaties en vrienden achter te laten. De taal kan aanvankelijk ook een barrière vormen. Met een goede voorbereiding hoeft dat echter geen probleem te zijn.

 

Nederland staat overigens ook in de lijst met beste landen voor gezinnen, dus dat is nog altijd ook een goede plek om kinderen groot te brengen. Lonkt het buitenland maar kies je ervoor om met je gezin in eigen land te blijven, dan kun je ook als ondernemer zakendoet met het buitenland. Een bedrijf als Oryx kan je hierbij helpen.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.