heit&mem

Mem-moment

x 8 mei 2023

Daar zit ik dan, op de bank, totaal overprikkeld, haar in de war, wallen, koortslip, tv aan, de telefoon die afgaat en mijn partner die tegen mij praat. Ik laat het gebeuren en kijk wat glazig voor mij uit. Mem moet nodig er tussen uit. 

Mijn zoektocht naar een moment rust was zo eenvoudig nog niet, want normaal staat het leven in het teken van het vervullen van de behoeften van anderen en nu mocht ik eindelijk luisteren naar mijn eigen verlangens. Ik staarde naar de zoekbalk van google, klaar om iets in te vullen, maar waar zocht ik nu eigenlijk naar? Ik tikte vastbesloten ‘rustmomentje voor moeders’ in. Een scala aan retraites passerenden de revue en ik besloot mij aan te melden voor een 1-daagse retraite hier in Friesland. 

De website sprak over verbinding, zelfzorg en je eigen gevoelswereld onderzoeken. Precies wat ik nodig had; verbinden met mijzelf. Met een beetje spanning en hoopvolle verwachtingen begon ik aan míj́n dag en wát voor een dag. Ik mocht verbinding maken met meerdere versies van mijzelf en maakte opnieuw kennis met de dromen die ik als kind had. Ik kreeg praktische tips voor zelfzorg die ik kon inzetten in mijn dagelijks leven en ik voelde mij gesteund door de liefdevolle moeders die ook aanwezig waren. Wat een verademing om te horen dat ik niet de enige was die moederschap soms behoorlijk uitdagend vind.

Ik zit wederom op de bank, nu met de tv uit, telefoon in de la en een dampende thee naast me. Op tafel wacht een flesje olie uit mijn goodiebag voor mijn voetmassage en voordat ik ga slapen, schrijf ik nog even wat van mij af, zodat ik met een leeg hoofd kan slapen. Vanaf vandaag kiest mem ook voor haarzelf.

Maaike Schuurmans út Langwar

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.