heit&mem

Zo decoreer je de kamer van je kind  

x 6 april 2023

Als het erom gaat een huis echt samenhangend te maken, moet elke kamer – van de keuken en woonkamer tot de badkamers en kinderkamers – moeiteloos samenvloeien. Hoewel het misschien onmogelijk lijkt om de stijl van je huis af te stemmen op de ruimte waar je kinderen het grootste deel van hun tijd doorbrengen, zijn er tal van chique merken en slimme ontwerptrucs die zelfs deze grote klus haalbaar maken. Zo is het een goed idee om de volgende tips te gebruiken bij het decoreren van de kamer van je kind! 

Creëer knusse hoekjes 

Aangezien je waarschijnlijk veel tijd in de kinderkamer zult doorbrengen – spelen, lezen of zelfs uitrusten terwijl ze slapen – is het belangrijk om een ​​ruimte te maken die ook voor volwassenen functioneel is. Creëer een comfortabel hoekje met een zitje bij het raam of kies voor een knusse fauteuil in de hoek van de kamer. Door de multifunctionaliteit kan de ruimte dienen als alles wat je op dit moment nodig hebt, zodat je geen stoelen uit de eetkamer hoeft te trekken of op de grond hoeft te zitten als je daar tijd doorbrengt.  

Ga voor een thema

Vooral leuk voor kinderen met specifieke interesses, het vinden van een thema kan zowel je kind opwinden als de ruimte er samenhangend uit laten zien. Kies een kleurenschema dat past bij de rest van je huis om de kamer te laten opgaan in je algehele ontwerp. Zelfs als het thema oorspronkelijk niet bij je interieur paste, zorgt het opnemen van het onderwerp in de juiste kleuren ervoor dat de dingen schoon en netjes blijven. Je kunt bijvoorbeeld ook posters aan een ophangsysteem hangen in de kinderkamer die passen bij het thema. 

Praat met je kinderen

Experts raden aan om de taak van het inrichten van een kinderkamer te benaderen door samen naar inspiratie te zoeken. Begin met het bladeren door blogs over interieurontwerp, Pinterest of Instagram om ideeën op te doen waarmee je de perfecte ruimte voor je gezin kunt creëren om te wonen, spelen en groeien. Door samen inspiratie op te doen, kunnen je kinderen ideeën kiezen waar ze net zoveel van houden als jezelf.

Speel met verhoudingen

Alleen al omdat je een kinderkamer inricht, wil nog niet zeggen dat je niet een beetje flair van interieurdesignerstijl in de ruimte kunt brengen. Kies een centraal punt voor je kamer (of het nu het bedframe, de lamp of kunst aan de muur is) en kies voor een groot formaat dat de aandacht trekt. Een extra groot hoofdeinde of hanglamp kan bijvoorbeeld een belangrijk designstatement maken terwijl de speelse persoonlijkheid van de kamer behouden blijft. 

Plan vooruit

Na wat onderzoek te hebben gedaan, is de volgende stap om de stukken te beoordelen die je al hebt en die je misschien opnieuw kunt gebruiken. Bepaal welke soorten meubels en inrichting je nodig hebt en wat voor soort plattegrond het beste werkt voor de ruimte waarmee je werkt. We stellen ook voor om met de plattegrond te spelen voordat je ergens aan begint.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.