heit&mem

De kinderkamer een frisse look geven

Heeft de kinderkamer een nieuwe look nodig? Je kunt dit op een gemakkelijke manier doen. Geef de kinderkamer een frisse look met een andere kleur op de muren. Een kinderkamer opvrolijken hoeft niet veel geld te kosten. Met de muren nieuw verven en wat leuke accessoires toevoegen geef je de kinderkamer een andere frisse look.

x 27 september 2022

Een kinderkamer heeft vrolijke kleuren

Als je een kinderkamer wilt opvrolijken met kleuren op de muur dan kun je het beste kiezen voor warme en volle kleuren. Je kunt kiezen voor frisse sigma verf pastel kleuren die perfect zijn voor een kinderkamer. Kleuren zoals rood, paars, geel, groen of blauw werken goed in een kinderkamer. Overdrijf alleen niet met de kleur. Een kinderkamer met zachte pastelkleuren zorgt voor een landelijk effect.

Maak onderscheid tussen slaap en speelgedeelte 

Een kinderkamer mag een vrolijke boel worden. Kinderen houden van felle en rustgevende kleuren. Soms mag het ook bont zijn. Zorg ervoor dat de kleuren tot hun recht komen in de kinderkamer. Het is belangrijk om het slaapgedeelte en het speelgedeelte in de kinderkamer te scheiden van elkaar. De scheidingswand daarin kun je gemakkelijk maken met een andere kleur. Je onderscheid het speel en slaapgedeelte door het effect van de kleuren.

Kinderkamer verven en kleurrijke meubeltjes toevoegen

De kleuren van de kinderkamer kun je samen met de kinderen beslissen. Je kunt de kinderen een beetje laten meebeslissen. Laat ze de accentkleur kiezen voor hun kinderkamer. Heb je behang op de muren en wil je erover verven dan kun je kiezen voor sigma perfect matt kleuren. Dat is een muurverf die geschikt is op behang en beton. Je kunt de verf egaal aanbrengen op de muren en krijgt een perfect eindresultaat.

Kies voor een gemakkelijke afwasbare verf en vrolijke kleuren in een kinderkamer. Zorg dat de kinderkamer niet te druk wordt met veel kleuren. Verf niet alle muren in dezelfde kleur. Het mag bont zijn en kleurrijk. Wil je meer kleur eraan toevoegen dan kan dit nog met enkele kleurrijke meubeltjes en accessoires. Je kunt goed werken met leuke kleuraccenten zowel met de verf maar ook met de kindermeubeltjes.

Hang vrolijke kinderposters op de muur

De kinderkamer heeft een frisse look door de nieuwe kleuren en de kleurrijke meubeltjes. Als decoratie kun je bijvoorbeeld kiezen voor leuke kinderposters. Je zou het kind kunnen vragen wat ze leuk vind voor op de muren. Je kunt uit zoveel leuke posters kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een schattige leeuw of een vrolijk figuur. Een kinderposter ziet er altijd vrolijk eruit. Houd het wel bescheiden.

Heb je weinig budget voor een kinderkamer

Voor een nieuwe look van de kinderkamer heb je niet veel budget nodig. Muurverf hoeft niet duur te zijn. In een kinderkamer hoef je niet elke muur te verven. Kies wel voor mooie kleuren. Meubeltjes zou je kunnen verven in plaats van nieuw te kopen. De kinderkamer krijgt een frisse look zonder dat het veel geld kost. Je kind zal blij zijn met de nieuwe kinderkamer.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.