heit&mem

Kamperen in de hersft: zo doe je dat!

Kamperen in de hersft: zo doe je dat!

Kamperen in de herfst is een geweldige manier om er samen met de kids op uit te trekken en te genieten van het prachtige herfstlandschap. Laat je enthousiasme niet temperen bij de gedachte aan kou en regen. Met een beetje extra voorbereiding kun je namelijk tot ver in de herfst kamperen. Dit zijn zes tips:

Dieuwke van der Meer 6 september 2022

 

1.      Plan met de herfstkleuren in je achterhoofd
Meestal zijn de bomen en struiken het mooist rond half oktober. Als het niet te hard waait, kunnen de herfstbladeren tot in november blijven hangen. Houd daar rekening mee met je planning voor een kampeervakantie.

2.      Zoek een mooie bestemming
Veel campings zijn tot in het najaar geopend, dus het lukt vast om een geweldige bestemming te vinden. Denk ook aan natuurkampeerterreinen en kamperen bij de boer. Dit soort terreinen liggen vaak op de mooiste plekken, midden in de natuur.

3.      Campings tegen gereduceerd tarief
Een voordeel van kamperen in de herfst is dat je niet meer in het hoogseizoen zit. Daarom hebben veel locaties gereduceerde tarieven. Neem contact op met de camping van jouw keuze om dit uit te zoeken.

4.      Test je tent
Als je in de zomer niet gekampeerd hebt, is het handig om je tent te testen. Zet hem op in de achtertuin om te controleren of alles nog compleet en heel is. Test ook alle ritsen. Heb je nog geen tent en overweeg je er eentje aan te schaffen, investeer dan in een drieseizoenentent.

5.      Neem een slaapzak voor koud weer mee
Neem altijd een slaapzak mee die ook warm is bij lagere temperaturen dan je verwacht, bijvoorbeeld een winterslaapzak. Mummieslaapzakken zijn het beste om warm te blijven, omdat ze dichter tegen je lichaam aan zitten. De meeste slaapzakken hebben een capuchon rond je hoofd om lekker warm te blijven.

6.      Neem een mix van kleding mee voor laagjes
Laagjes kleding is het best bewaarde geheim voor comfortabel kamperen in de herfst. Neem ademende onderkledingkleding mee en een wind- en waterafstotend buitenjack. Wol, bamboe en fleece helpen je warm en droog te blijven.

Vermijd katoen, ook als het gaat om onderkleding. Moet je iets nieuws kopen, investeer dan in kleding met vochtabsorberende dan wel vochtafvoerende eigenschappen. Dat kan betekenen dat een paar bamboe boxershorts kopen op je to-do lijstje komt te staan.

Laarzen zijn ook ideaal, net als extra schoenen en voldoende droge sokken. En vergeet je regenponcho en regenbroek niet.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!