heit&mem

Optimaal genieten in de tuin met je kinderen

x 18 augustus 2022

Kinderen die in de natuur opgroeien, voelen zich eerder verbonden met de omgeving, worden betere leerlingen en ontwikkelen een gevoel van verwondering over de wereld om hen heen. Het is belangrijk voor kinderen om tijd buiten door te brengen en hun verbinding met de natuurlijke wereld te ontwikkelen. De voordelen van tijd doorbrengen in de natuur zijn eindeloos. Studies hebben aangetoond dat wanneer kinderen op jonge leeftijd kennismaken met de natuur, ze de omgeving beter begrijpen. Ze worden ook meer betrokken en milieuvriendelijker. Er is geen betere manier om je kinderen de natuur te laten beleven terwijl ze plezier hebben, maar om optimaal te genieten in je tuinruimte. Je kunt ook meubels zoals een ligstoel toevoegen, zodat je kinderen iets hebben om op te zitten of om op te ontspannen als ze moe worden van alle activiteiten.

Zet een modderkeuken op

Dit is een geweldige activiteit voor kinderen van alle leeftijden. Het enige wat je nodig hebt is wat schoon vuil en water, samen met gereedschap zoals lepels, spatels, penselen en kopjes. Laat de kinderen hun gang gaan. Het is leuk om te zien hoe ze hun eigen unieke ontwerpen en kunstwerken maken terwijl ze vuil worden in het proces. Zorg ervoor dat het vuil niet giftig of schadelijk is voordat je je kind erin laat spelen. Je kunt het altijd eerst testen door wat op je huid te wrijven. Onthoud ook dat modder alleen buiten mag worden gespeeld of binnen op schone vloeren, zoals vloeren van vinyl of laminaat. Het is omdat het niet veilig is voor tapijten of andere stoffen. Je kind wordt misschien moe of wil eerst ontspannen voordat het zijn activiteiten in zijn modderkeuken hervat. Als dat het geval is, investeer dan in een tuinbankje.

Betrek je kinderen bij het kweken van kruiden

Als ouder is het van cruciaal belang dat je kinderen zich betrokken en enthousiast voelen bij tuinieren. Een manier om dit te doen is door er kruiden mee te kweken. Veel kinderen zijn bang voor tuinwerk omdat ze er nog nooit mee in aanraking zijn gekomen. Maar als je ze eenmaal laat zien hoe leuk en gemakkelijk het kan zijn, zullen ze allemaal helpen in het huishouden. Ga samen met je kind winkelen voor kruiden zaden of -planten of laat ze er zelf eentje uitzoeken.

Creëer een buitenspeeltuin

De tuin is een geweldige plek voor kinderen om actief en fantasierijk te zijn. Een manier om hen hierbij te helpen is door hen de gelegenheid te bieden voor fysieke en mentale stimulatie. Gebruik zachte materialen zoals kussens, dekens en kussens voor het bouwen van een fort of tent in de tuin.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.