heit&mem

Op vakantie in het prachtige Friesland. Ontdek natuur en cultuur

De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent dat wij met zijn allen weer lekker op reis gaan om de wereld te ontdekken. Toch is er een steeds grotere groep die het wat dichterbij huis zoekt, vanwege inflatie, hoge brandstofprijzen of toch nog de onzekerheid van de corona pandemie. Nu is dat niet zo gek. Ons land heeft namelijk zo veel te bieden. Wij geven je een aantal tips voor je vakantie op een vakantiepark in Friesland. Kom ontdekken hoe mooi deze noordelijke provincie is!

x 4 juli 2022

Ontdek de Friese meren

In het Waterland van Friesland vind je de Friese meren. Deze omgeving in Zuidwest Friesland staat bekend om de vele mogelijkheden als het aankomt op mooie vaarroutes en waterrecreatie. Huur een boot en ontdek de provincie vanaf het water of ga lekker sporten. Volop mogelijkheden, bijvoorbeeld:

 – Kitesufen
 – Windsurfen
 – Zeilen
– Hengelsport

De Friese meren zijn dus een perfecte bestemming als je Friesland wilt ontdekken vanaf het water.

Elf steden

Friesland staat natuurlijk bekend om de elf steden waar langs geschaatst wordt tijdens de Elfstedentocht. Deze zomer zal het niet koud genoeg staan om de ijzers onder te binden. Toch is het zeker de moeite waard om deze steden te bezoeken. Jaarlijks wordt er een fietstocht georganiseerd die je langs alle steden brengt. Een tocht van meer dan 200 kilometer. Echt een prestatie om uit te fietsen. Voor de echte fietsliefhebber een echte kans op een unieke vakantie. Ook kun je uiteraard gewoon de auto pakken.

De Wadden en natuurgebieden

De wadden zijn een bijzonder gebied in Nederland die niet is opgenomen als onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Het is namelijk het grootste getijgebied ter wereld. Bij laagwater ontstaan er looproutes waardoor je zelfs van eiland naar eiland kunt lopen. Onder begeleiding van gidsen kun je zeehonden en vogels spotten en lekker tot je knieën in de slib zakken. Er zijn zelfs nachttochten mogelijk om het unieke landschap in het pikkedonker te zien. De sterrenhemel die je dan zult treffen zullen je voor altijd bijblijven.

Tijdens je vakantie op een vakantiepark in Nederland zullen jullie je zeker niet vervelen en vol verhalen thuiskomen.  Boek een vakantie, pak je koffer en maak plannen voor een onvergetelijke vakantie in Friesland. Het land van suikerbrood en berenburg.
 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.