heit&mem

De beste wasmachines voor gezinnen

In een gezin met kinderen zal de wasmachine regelmatig moeten draaien. Zowel papa, mama, de baby en oudere kids willen immers schone kleren aan. En in het gezinsleven krijg je nu eenmaal gauw vlekken in je trui, broek of jas. De ene keer valt er een glas met frisdrank om, de andere keer smeert de kleine de jam of pindakaas pardoes in dat snoezige shirt. Een goede wasmachine is kortom beslist geen overbodige luxe als er kinderen zijn!

x 30 mei 2022

Grote wasjes en kleine prijsjes

Ouders hebben er vaak veel belang bij om een grote wasmachine voor een zo laag mogelijke prijs aan te schaffen. Je kunt het geld namelijk maar één keer uitgeven en er zijn gewoon heel veel dingen die centjes kosten. In veel gezinnen moeten er echt slimme keuzes worden gemaakt om zoveel mogelijk te kunnen doen met het beschikbare budget. Voor vaders en moeders die op zoek zijn naar een goedkope nieuwe wasmachine is er gelukkig een hele slimme prijsvergelijkingsite: Knibble. Deze website vergelijkt vliegensvlug de producten uit honderden webshop en tovert de beste deals tevoorschijn.

Soorten wasmachines

Wil jij een wasmachine kopen? Dan zul je een aantal keuzes moeten maken. Het eerste waar je een beslissing over moet nemen is het soort wasmachine. Zoek je een voorlader of een bovenlader en wil je deze los neerzetten of inbouwen? Wellicht zoek je ook een wasdroger. Dan kun je in plaats van twee losse apparaten ook een was-droogcombinatie uitkiezen.

De grootte van de wastrommel

Wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Je hebt exemplaren met een vulgewicht van zeven, acht, negen en tien kilogram wasgoed. Voor gezinnen is een machine met een zo groot mogelijke wastrommel aan te bevelen. Denk nu niet dat je het apparaat dan altijd tot de nok moet vullen. Moderne wasmachines meten zelf hoeveel wasgoed er in de trommel zit en passen het programma daar op aan. Je wast dus ook met een grote machine altijd energiezuinig, zelfs als je kleine wasjes draait.

Op het energielabel letten

Wie veel en vaak wast verbruikt veel energie. Let dus op dat je een energiezuinige wasmachine koopt. Duurzame modellen herken je aan energielabel A of B. Deze zijn wat hoger geprijsd, maar verkijk je daar niet op. Het verschil in prijs met goedkopere modellen zul je gauw terugverdienen.

Toerental en geluidsniveau

Als je een baby in huis hebt is het erg belangrijk dat je wasmachine weinig geluid maakt. Je wilt toch niet dat de kleine weer wakker wordt van dit apparaat als hij of zij eindelijk slaapt? Neem dus het geluidsniveau mee in je overwegingen. Dit hangt samen met het toerental van de wasmachine. Als hij centrifugeert op een hoog toerental maakt hij het meeste kabaal. Er zijn speciale ultrastille uitvoeringen verkrijgbaar.

Wasprogramma’s

Welke wasmachine het beste bij jouw gezin past hangt ook af van de wasprogramma’s die je wenst te gebruiken. Op het ene model zitten meer mogelijkheden dan het andere. Over het algemeen is een wasmachine met veel functies duurder. Inventariseer dus goed welke zaken voor jou belangrijk zijn.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.