heit&mem

Bh problemen

Wanneer je last hebt van een bh die niet goed zit en je geen ander prettig exemplaar in je lingerielade meer hebt liggen wordt het tijd voor een nieuwe bh. Een van de eerste dingen die je nodig hebt om met een goede bh thuis te komen zijn natuurlijk de juiste maten.

x 25 april 2022

Om een goed passende bh te vinden is het niet altijd nodig om je blind te staren op bepaalde maten. Vaak dienen deze namelijk alleen als indicatie. Je kan in plaats van een meetlint te pakken beter een bh aan te trekken in de maat die jij verwacht dat dit de juiste is.

Veel vrouwen dragen een bh met een verkeerde cupmaat. Er zijn 5 dingen waaraan je kunt zien dat de bh die jij draagt niet goed zit. En een bh die niet goed zit kan je borsten niet voldoende ondersteunen. Hierdoor kunnen ze gaan hangen of kan je last krijgen van striae.

Borsten worden tegen elkaar gedrukt

Draag je een balconette bh en worden je borsten tegen elkaar aan gedrukt? Dan is deze niet goed. Het gaat erom dat bij een bh de borsten van elkaar worden gescheiden. Hierdoor krijgen ze optimale steun. Omdat een balconette bh bijna altijd beugels heeft krijgen je borsten individuele steun.

Het is belangrijk dat je borsten niet tegen elkaar aanliggen. Duwen je borsten de beugel van je lichaam vandaan, dan is dit een teken dat de cupmaat te klein is. Het is dus tijd voor een bh met grotere cups.

Borst is zichtbaar

Als je ziet dat je borst zichtbaar is boven de oksel, is dat ook een teken dat je een bh met te kleine cups draagt. De cup dient namelijk je hele borst te omvatten. Ben je wat zwaarder dan kan het verstandig zijn om een bh te kopen die een extra zijvleugel bij de oksel heeft.

Lege ruimte

Geen enkele vrouw heeft twee dezelfde borsten. Het is zelfs niet ongewoon als cupmaten een tot twee maten verschillen. Dit houdt in dat er bij de kleinere borst ruimte in de cup kan ontstaan. Is in beide cups ruimte over, dan is de bh te groot.

Vier borsten

Wanneer je een dun shirtje over je bh aantrekt dient er een vloeiende overgang van de cuprand naar je decolleté te zien te zijn. Zie je dat je borsten iets over de rand van de cups uitpuilen dan is de cup te klein. Krijg je een dubbele borst dan heb je enkele cupmaten groter nodig.

Rode striemen

Er zijn veel vrouwen die zonder dat ze het weten een te kleine cup dragen. Merk je dat de beugel drukt of heb je rode striemen op je huid als je de bh uitdoet, dan is dat een teken dat je een te kleine cup hebt.

Welke cupmaat heb ik?

Wil je zeker weten dat je de juiste maat bh koopt en dat de cups groot genoeg zijn, dan is het aan te raden om de juiste maat te bepalen. Je kan zelf eenvoudig je cupmaat berekenen. Zo weet je zeker dat je de juiste maat bh koopt. Hierdoor worden je borsten goed ondersteund en dat voelt prettig.

Ga je uit en wil je er op je best uitzien, dan kan je het beste een maximizer bh aantrekken. Deze lijkt op een push-up bh en zorgt ervoor dat je borsten naar boven worden gedrukt. Het is met een maximizer bh mogelijk om je borsten wel 2 maten groter te laten lijken. Deze bh komt het beste tot zijn recht onder een strak shirt of een topje.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.