heit&mem

De resinsje fan Grietsje: ‘Kinst net sliepe, Lytse Bear?’

Wij mochten dit mooie boek voorlezen aan onze jongens, Sjoerd (6) en Jelte Jan (3). Samen een boek lezen vinden ze heerlijk, dit doen we vaak na het eten.

x 31 maart 2022

Onze jongens houden zelf ook van lezen. Jelte Jan neemt zijn favoriet (verschilt per weken) dan ook door het hele huis mee. Sjoerd kan in de hoek van de bank stil zitten om een boek weer helemaal door te spitten.

Ook dit boek is al meerdere keren doorgebladerd door de jongens.

Het boek gaat over Lytse Bear die naar bed gaat omdat het bedtijd is. Maar hij kan niet slapen en is bang voor het donker. Grutte Bear zet eerst een klein lampje neer. Maar ook dan kan Lytse Bear niet slapen.

Dan komt er een groter lampje en nog een grotere maar ook dan kan Lytse Bear niet slapen. Ook al doet Lytse Bear zo zijn best het lukt niet. Maar dan zijn de lampen op, maar buiten is het nog steeds donker. Hier is Lytse Bear bang voor. Wat moet Grutte Bear nu doen? De nacht kan hij niet verlichten. Dan gaat ze naar buiten de donkere nacht in, wat vindt Lytse Bear dat eng. Samen met Grutte Bear staan ze buiten voor hun grot, midden in de nacht.

Maar wat ziet Lytse Bear dan? Twinkelende sterren en de maan die de nacht verlichten.

De illustraties zijn mooi zo gedetailleerd en op elke bladzijde zijn er weer nieuwe dingen te zien. Ook hoe Lytse Bear over en door zijn bed gaat tijdens het verhaal.

Zelfs na een paar keer het boek te hebben gelezen worden er weer nieuwe dingen ontdekt door de jongens. Voor Jelte Jan was dit boek herkenbaar en ging ook echt in het verhaal op.

 

Wij vonden het een mooi boek om te lezen. Zeker als je een kind hebt die ook bang is voor het donker. Want donker is het eigenlijk nooit met alle mooie sterren en maan om ons heen.

Groeten Sjoerd, Jelte Jan, Jan en Grietsje Hiemstra uit Dronrijp.

 

‘Kinst net sliepe, Lytse Bear’ is foar €14,95 hjir online te bestellen.

->Grietsje is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.