heit&mem

Vier soorten kinderen

We weten allemaal dat elk kind zijn eigen kenmerken heeft. We moeten ze door en door begrijpen om ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot fatsoenlijke mensen. Sommige mensen doen dit door ouderschapsboeken te lezen die je waarschijnlijk in je schoudertas heren hebt bewaard, of in je tas als je een moeder bent. Als je te lui bent, nou… je kunt de onderstaande lijst lezen als een inleiding om je kinderen te begrijpen.

x 31 maart 2022

Het plezierverslaafde kind

Het kind dat graag plezier heeft, is opgewekt en extravert. Het is duidelijk dat ze vol ideeën zitten en dat ze leuk en actief zijn. Wanneer ze weigeren stil te zitten of wanneer ze je onderbreken om hun mening te geven, kan hun uitbundigheid door anderen als een tekortkoming worden geïnterpreteerd. Ze zijn leergierig en houden ervan om dingen aan te raken en te ontdekken. Ze genieten van veel lawaai maken, lachen en spelen. Ze zijn creatief/fantasierijk en raken opgewonden om anderen te plezieren. Ze genieten ervan als anderen gelukkig zijn en in het bijzonder vereist dat je gelukkig bent. Dit type kinderen imiteert eerder hun ouders. De pretverslaafde jongens zouden hun vaders kunnen imiteren door de sporttas van hun vader door het huis te dragen. Ondertussen kunnen de pretverslaafde meisjes met de make-up van hun moeder spelen.

Het serieuze kind

Een kind dat serieuzer is in zijn of haar benadering is logisch, zelfvoorzienend en gefocust. Mensen geven vaak commentaar op hoe ‘volwassen ze lijken te zijn voor hun leeftijd’. Ze zijn de ultieme autoriteit op verschillende gebieden en genieten van perfectie. De kinderen zijn niet zo licht en speels als de andere kinderen in hun leeftijdsgroep. Als het gaat om de manier waarop ze hun zaken doen, kunnen ze behoorlijk stijf en compromisloos zijn. Hij of zij heeft een natuurlijke neiging om naar perfectie te streven. Hun suggesties om iets beters te maken, worden vaak geïnterpreteerd als kritiek, hoewel de “kritiek” rechtstreeks uit hun telefoon in hun telefoontasje kan komen.

Het gevoelige kind

De gevoelige jongere heeft van nature een rustige en gemakkelijke houding en dat zie je terug in zijn of haar gedrag. Ze worden vaak de “vredestichter” van het gezin genoemd vanwege hun afkeer van meningsverschillen. De type 2 jongere is gevoelig, met gevoelens die heel dicht bij het huidoppervlak liggen. Ze zijn vaak gereserveerder en krijgen vaak de opdracht om “luider te praten” of “opschieten” omdat ze taken volgens hun eigen schema uitvoeren, wat soms te lang duurt. Ze hebben een van nature kalm karakter ingebouwd.

Het vastberaden kind

Het type 3-kind daarentegen is het meest voor de hand liggend, dus je weet wanneer je een vastberaden kind in handen hebt. Lichamelijk en mentaal actief, de vastberaden jongere is van nature fysieker en koppiger. Hij of zij werd geboren met een sterk verlangen om taken tijdig uit te voeren, meestal op hun eigen unieke manier. Ze hebben een sterk doelgerichtheidsgevoel. Ze willen tegelijkertijd een aantal belangrijke doelstellingen nastreven.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.