heit&mem

Je eigen ruimte in huis. Hoe creëer je dat?

Hoe vaker we thuis zijn, hoe meer we verlangen naar een eigen ruimte. Soms heb je het nodig om even lekker alleen te zijn. En in deze tijden van veel thuis werken en beperkingen, wordt het uurtje alleen zijn steeds spaarzamer. Heb je ruimte voor een extra kamertje? Claim die dan snel!

x 30 maart 2022

De inrichting

Bij elke hobby passen de juiste meubelen en lampen. Afhankelijk van wat je in de ruimte wilt, kun je het inrichten. Een lekkere stoel als je ongestoord wilt lezen, vergezeld van een goede leeslamp. Een bureautje voor de naaimachine. Een bed met een zonnebank erboven. Een ruimte waar je met zachte verlichting helemaal zen kunt zijn. Of een gereedschapsmuur voor de klusser waarbij verlichting met tl-buizen meer in de richting van het gewenste komt.

Binnen of buiten?

Heb je de ruimte niet binnen, dan kun je ook buiten kijken naar de mogelijkheden. Niet iedereen heeft vierkante meters in zijn tuin over, maar heb je dat wel, dan ben je spekkoper. Wie kijkt er niet vol afgunst naar een anders mancave of tuinhuis met mogelijkheden? Waarom zou je de stap niet zetten om ook zoiets in je eigen achtertuin te maken?

Werk en privé

Ook nu we steeds meer thuis moeten werken is een eigen ruimte zeer handig. Veel mensen raken maar niet gewend aan alles op een paar vierkante meters doen. Slapen, eten, werken en hobbyen, alles doen we onder ons eigen dak. Heb je geen kantoor, dan lopen de zaken qua werk en privé vaak door elkaar heen. Hoe fijn is het dan om een eigen plek te hebben, waar je ongestoord kunt werken, los van de rest van je gezin?

Tijd aan jezelf

Ontsnappen aan de orde van de dag is iets wat we vaker moeten doen. Door uit te gaan of door de tijd aan onszelf te nemen. Maar eerlijk is eerlijk, dat kan niet altijd. Als ouder weet je dat de kinderen van jou afhankelijk zijn en je ze niet in de steek kunt laten. Maak daarom goede afspraken met elkaar; wanneer ben jij er voor de kinderen en wanneer mag je het even loslaten. Je wordt er met zijn allen gelukkiger van.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.