heit&mem

We kunnen weer op pad met pake en beppe

De kleinkinderen zijn weer blij dat ze nu weer veilig met pake en beppe op pad kunnen gaan. Het was de afgelopen twee jaar maar behelpen met al die maatregelen van de overheid. Vooral als je echt een hechte familieband hebt is het nu weer de tijd om die aan te halen. Wat is er dan leuke om met z’n allen op pad te gaan een lange wandeling te maken of lekker te brunchen in een gezellig horeca etablissement.

x 28 februari 2022

Al tijden waren de opa’s en oma’s al druk bezig om een gezellig dagje uit te organiseren. Senioren zijn wat dat betreft tegenwoordig heel handig op de laptop of de tablet. Vanuit de relaxfauteuil hebben opa en oma al druk overleg gevoerd en een hele planning gemaakt voor een heerlijk dagje uit in Friesland met de kleinkinderen.

In Friesland is wat dat betreft genoeg te beleven. Een bezoekje aan een Fries Museum, dierenpark als Aqua Zoo of attractie zoals Duinen Zathe daarvoor is Friesland de ideale provincie. Maar ook een stevige wandeling door het Rijsterbos of door de bossen van Beetsterzwaag kan een echte belevenis zijn. Eigenlijk is het bos een ideale bestemming die elk jaargetijde wat anders te bieden heeft. En wat te denken aan een lange wandeling over over de dijk langs de Waddenzee dat is een heerlijke bezigheid. In de natuur valt enorm veel te ontdekken en opa’s en oma’s kunnen de kleinkinderen op een speelse wijze meenemen op een educatieve ontdekkingstocht. Ben je aan de wandel langs de kust neem dan een grote vuilniszak mee om aangespoelde rotzooi samen op te ruimen. Zo combineer je het aangename met het nuttige.

Het zijn allemaal dingen die pake en beppe in overweging hebben genomen. En een heerlijk dagje shoppen is natuurlijk ook een heerlijk ontspannen bezigheid. Dat is een punt wat binnenkort ook op de agenda staat. En dan niet naar een drukke woonboulevard maar deze keer naar Easysit in Burgum om een heerlijke nieuwe sta op stoel te proberen en te kopen.

Eiland

Uiteindelijk is de keuze op een eiland gevallen. Daarvan heeft Friesland een mooi aantal. Je kunt met je gezin of familie een heerlijk dagje uitwaaien op Terschelling, Vlieland, Schiermonnikoog of Ameland. Het vergt wel een stevige inspanning maar daar draaien de meeste actieve senioren hun hand niet voor om. Na overleg met de kleinkinderen wordt het Friese eiland Schiermonnikoog gekozen. De reis erheen is al een hele belevenis. Bij Lauwersoog wordt de boot gepakt waarna op het eiland een aantal fietsen wordt gehuurd. Na een flinke fietstocht is het heerlijk om een mooie strandwandeling te maken. Met z’n allen jutten langs de kust om te kijken welke natuurlijke schatten er langs de kustlijn liggen. Ben je éénmaal op een eiland dan ga je natuurlijk een lekker visje met patat eten.

Terugreis

Na een heerlijk dagje uitwaaien brengen opa en oma de kleinkinderen waar veilig thuis. Uiteindelijk ploffen opa en oma moe maar voldaan in hun moderne relaxfauteuil. Wanneer deze in de ideale stand staat genieten de grootouders nog even na van het geslaagde dagje uit.

 

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.