heit&mem

De leukste energiebesparende speelgoedjes voor je kids!

We hebben het beste speelgoed samengesteld dat je kinderen leert hoe belangrijk het is om energie te besparen en deze duurzaam op te wekken. Sommige van deze gadgets benutten zelfs de grenzeloze energie van je kleintje! Terwijl ze dit doen, kun je zelf energie vergelijken om nog meer geld te kunnen besparen op je energierekening. Je zult in ieder geval een goede stap maken door je kids een van de onderstaande speeltjes te geven, bijvoorbeeld als ze jarig zijn of gewoon als verrassing. Je kids zullen dat zeker leuk vinden! 

x 14 februari 2022

Soccket

Deze geweldige gemodificeerde voetbal bevat een generator en lamp en is tegelijkertijd schopbaar en waterdicht. Het idee is dat je kinderen er goed mee kunnen spelen door de generator aan te zetten, en al die energie wordt vervolgens opgeslagen en gebruikt om de lamp van stroom te voorzien, die vervolgens gebruikt kan worden voor licht bij het schrijven van huiswerk. Door zelf energie te verbruiken, kunnen je kinderen dus energie opwekken met behulp van de Soccket. Zo slaan ze twee vliegen in één klap op een leuke en gezonde manier!

Rocco

Dit is een ander speeltje voor kinderen dat kinetische energie gebruikt. Het is een hobbelpaard dat de energie gebruikt van al dat schommelen om zijn led-handvatten aan te drijven, die kunnen worden losgemaakt en als zaklamp of nachtlampje kunnen worden gebruikt. Je kinderen kunnen dus voordat ze gaan slapen even hobbelen op Rocco om vervolgens met een van de handvatten die ze gebruiken als zaklamp naar het toilet te gaan in de nacht als ze moeten plassen. 

Jumping Light

Zie je in dit artikel een thema? Deze gadget maakt namelijk ook gebruik van kinetische energie, maar in de context van een springtouw – door het touw te gebruiken laad je batterijen op in de handgrepen die ook fakkels zijn. Handig, hè? We vragen ons af of de batterijen voor andere dingen kunnen worden gebruikt, dat kun je altijd proberen. Hoe dan ook kan de Jumping Light leuk en handig zijn om te gebruiken voor je kids! 

Power Hog

Dit kleine varkentje is een speelgoed elektriciteitsmeter die op munten werkt. De varkensstaart kan in het stopcontact worden gestoken en met zijn snuit sluit je het apparaat van je kind aan. Je kind moet vervolgens munten in het varken doen om het apparaat van stroom te voorzien – met 1 munt kun je een half uur spelen. Het is een briljant eenvoudige manier om je kinderen het energieverbruik te laten associëren met financiële kosten.

Solar Rover

Dit laatste speeltje is ook zeker een aanrader! De Solar Rover is een mooie kleine set om je eigen auto te bouwen met een twist en het wordt aangedreven door een klein zonnepaneel. We stellen ons een voorwaartse sprong van de auto voor terwijl de Friese wolken over ons heen trekken. Mogelijk kan je kind dus niet altijd gebruik maken van de Solar Rover, maar over het algemeen zal dat in de zomer zeker mogelijk zijn in ons land. 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.