heit&mem

De beste apps voor het kiezen van de naam van je baby 

Van het plannen van babyshowers tot het maken van geboorteplannen, je weet misschien al wat je wilt tijdens je zwangerschap en in de aanloop naar de grote dag, maar als het gaat om het kiezen van een naam voor je kleintje, vind je het misschien lastiger om een keuze te maken. Logisch, er zijn dan ook veel prachtige Friese voornamen. Om toch te kunnen bepalen wat de naam van je baby wordt, kun je gebruik maken van een van de onderstaande apps. Het is over het algemeen zeer eenvoudig om te doen en daardoor erg geschikt voor het vinden van de beste naam voor je baby! 

Dieuwke van der Meer 24 januari 2022

Baby Names van Nametrix Premium 

Leuk, uniek en krachtig, de Baby Names-app van Nametrix Premium is een trendy app boordevol duizenden naamkeuzes die zijn afgeleid van real-world, gegevensgestuurde analyse, waardoor deze strenger is dan elke andere app voor het benoemen van baby’s op de markt. Voor een klein bedrag kun je de oorsprong en betekenis van namen bekijken, uitspraken horen en aanbevelingen bekijken op basis van je favorieten. De app biedt aanstaande ouders ook de mogelijkheid om landen te bekijken waar elke naam het meest voorkomt, en heeft 100-jarige populariteitsgrafieken, naamrangschikkingen per jaar, namen voor broers/zussen en een brede selectie van naamvariaties, net zoals je bij een autoverzekering afsluiten veel opties hebt.

Stork van Damien Hogan

Stork is de gratis naamgenerator voor baby’s waarmee aanstaande ouders naamsuggesties kunnen krijgen met een simpele tik. Met de app kun je ook zien hoe namen eruitzien met je achternaam, dus je wordt aan het begin gevraagd om deze toe te voegen, zodat elke nieuwe naam ernaast kan worden gegenereerd. Als je een naam ziet die je leuk vindt, kun je deze toevoegen aan je favorietenlijst en beginnen met het opbouwen van een verzameling namen. Je zult hierbij regelmatig moeten tikken voordat je uiteindelijk bij de perfecte naam voor je kind komt!

 

Baby Names!! van Sevenlogics

Gratis en boordevol meer dan 30.000 namen, Baby Names!! maakt het leuk en eenvoudig om de betekenis, uitspraak en oorsprong van een naam te noemen. Deze app heeft ook de functionaliteit om de populariteit van een naam te controleren voor elk jaar dat teruggaat tot 1880. Net als bij andere babynamen-apps, stelt deze app gebruikers in staat om namen te zoeken op geslacht, origineel en initiaal, en om suggesties te delen op sociale-mediaplatforms. De app heeft ook een functie genaamd Genie, die babynamen vindt die perfect passen bij de namen van hun mama en papa.

 

Baby Names van Schzatzisoft

Baby Names is een gratis app met een enorme opeenstapeling van jongens- en meisjesnamen die je gemakkelijk kunt doorbladeren en opslaan in een ‘favorietenlijst’. Deze app duikt in de fijnere details van elke naamsuggestie, inclusief het blootleggen van de oorsprong en betekenis ervan. Andere unieke functies van de app bevatten kerst-, seizoens-, sterke naamsuggesties, een uitspraakgids, naamtrends en populariteit, en geeft ouders de mogelijkheid om te zien hoe hun favoriete namen eruitzien tegen een middelste en achternaam. 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.