heit&mem

4 tips voor roadtrips met kids 

Wil je graag op roadtrip in eigen land met je kinderen maar heb je geen eigen vierwieler? Een auto huren is dan een uitkomst! Ook als je in het vliegtuig bent gestapt met kids kun je dit doen, bijvoorbeeld met behulp van een auto huren Malaga. Dit klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar elke ouder weet dat een roadtrip met kids niet altijd even gezellig en gemoedelijk is. Kinderen zullen namelijk rusteloos worden als ze gedurende een lange tijd in een vierwieler zitten. Om toch van je roadtrip met kids een succes te kunnen maken, kun je de onderstaande tips toepassen.

x 19 januari 2022

Stop voor pauzes

Stoppen voor een pauze is een belangrijk onderdeel van elke roadtrip, zowel voor de chauffeur als voor de kinderen! Iedereen heeft zo nu en dan de behoefte aan frisse lucht en ook om de benen te strekken. Dit moet je regelmatig doen, ook omdat je kinderen met enige regelmaat naar de wc zullen moeten. Tijdens de pauzes kan iedereen bovendien wat eten en drinken zodat er niet gemorst kan worden in de auto. Ook is het slim om je kids energie te laten gebruiken tijdens de pauzes zodat ze vervolgens hopelijk in slaap zullen vallen tijdens het rijden. 

Neem snacks mee

De sleutel is om snacks te vinden die niet te vol met suiker zijn, niet veel rommel maken en, idealiter, een tijdje nodig hebben om te eten! Zorg er ook voor dat snacks geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen en bijvoorbeeld geen verstikkingsgevaar opleveren, omdat je je kids niet per se goed in de gaten kunt houden tijdens het eten in de auto. Geef ze bijvoorbeeld geen hele druiven maar snijd ze vooraf al in stukjes zodat je kinderen veilig de druiven in de auto kunnen oppeuzelen. Rijstwafels, mueslirepen en boterhammen zijn bovendien geschikte snacks!

Kies de beste tijd

Is een auto huren Amsterdam gelukt? Je moet dan de beste tijdstip uitkiezen voor je roadtrip met kids. Dus, wat is de beste tijd om te gaan rijden? Dat is een goede vraag en daar is lang niet iedereen het over eens, want het hangt af van hoe lang je van plan bent te rijden en hoe oud je kinderen zijn. Sommige kinderen slapen de helft van de rit als je vroeg vertrekt, maar anderen zullen denken dat het tijd is om te feesten om 4 uur ’s ochtends. Sommige gezinnen zweren bij ’s nachts rijden, anderen zeggen dat het een ramp is omdat de kids de volgende dag vol energie zitten terwijl de ouders slaap in willen halen. 

Pak speelgoed in

Als je op zoek bent naar ideaal speelgoed om in te pakken voor een roadtrip met kinderen, dan wil je iets dat je kids een tijdje bezig zal houden. Zelfs een bescheiden knuffeldier kan een denkbeeldige wereld openen. Zoek naar dingen die niet veel kleine onderdelen hebben die verloren kunnen gaan, daarom zijn magnetische spellen bijvoorbeeld zo geschikt voor een kinderen tijdens een roadtrip. En laat alles wat een irritant geluid maakt thuis, anders word je langzaam gek als je er zeven uur lang op repeat naar luistert. 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.