heit&mem

Er even helemaal tussenuit op de Wadden

Een tripje naar een van de Friese wadden met het gezin is echt een aanrader als je er even helemaal tussenuit wilt. Dichtbij en toch helemaal weg. Zeker in deze onzekere tijden waarin er steeds andere reisbeperkingen gelden voor de verschillende buitenlanden biedt een vakantie in eigen land allerlei voordelen. Het scheelt een hoop onzekerheid en gedoe als je weet wat de regels zijn en je de aanwijzingen van het personeel kunt verstaan. En vergeet als je een reisje naar de wadden wilt plannen ook dat vijfde waddeneiland niet. Ook op Texel valt een heleboel te ontdekken. 

x 12 januari 2022

Huur een vakantiehuisje en verblijf samen met de eilandbewoners op het eiland als de laatste dagjesmensen vertrokken zijn. Zodra de laatste boot weg vaart uit de haven daalt er een ongekende rust over het eiland, de sfeer verandert merkbaar en krijgt iets intiems. De saamhorigheid van samen leven op een afgelegen plek is zelfs zo dicht bij huis en in deze tijd van altijd in verbinding staan met de hele wereld nog altijd voelbaar.

Elk waddeneiland heeft zijn eigen unieke karakter en de specifieke kenmerken zijn goed bewaard gebleven. Het is zeker de moeite waard ze allemaal eens te bezoeken. Je kunt ook een Texel huisje huren en eens kijken hoe het er in Noord Holland aan toe gaat. Er is ook daar veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen en genieten van de plaatselijke lekkernijen.

Huisje

Een huisje huren op een van de waddeneilanden betekent een eigen plekje en de vakantie helemaal naar eigen wensen en behoefte inrichten. Boodschappen doen in de plaatselijke winkeltjes, koken in de eigen tijdelijke woning of juist lekker uit eten. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand. Uitslapen of voor dag en dauw op en beleven hoe de natuur op het eiland ontwaakt. En dan een siësta op het warmste en drukste moment van de dag.  Het is fijn om zo’n uitvalsbasis te hebben waar je je gang kunt gaan en met niemand rekening hoeft te houden. Een dagje minder weer is geen enkel probleem bij een wat langer verblijf. Zeker niet in een luxe huisje bijvoorbeeld een huisje met jacuzzi.

De eilanden bieden voor elk wat wils. Jong en oud komen er aan hun trekken. Wandelen en fietsen door de mooie en bijzondere natuur. Een dagje naar het strand, zwemmen, vliegeren, picknicken. Winkelen in de unieke kleine winkeltjes in de schattige dorpsstraatjes en leren over de historie en cultuur in de musea of aan de hand van een gids. De plaatselijke VVV weet er alles over te vertellen. De eilanden zijn goed uitgerust voor de toeristen van ver en van dichtbij. Dat betekent een ontspannen vakantie. Zeker bij een wat langer verblijf. Terwijl anderen zich naar de boot haasten stappen jullie op de fiets voor de boodschappen of naar het strand om de zon in de zee te zien zakken.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.