heit&mem

De recensie van Carin: Timen op ’e tegels

x 7 juni 2021

Op een mooie dag vraagt Timen aan zijn heit of hij mee gaat buiten spelen. Maar heit heeft het veel te druk met zijn werk. Timen mag van heit wel zelf naar buiten maar ‘Wol op ‘e stoeptegels bliuwe, it is gefaarlik om der fan ôf te gean’. Dus Timen gaat alleen naar buiten.

Zoals beloofd blijft hij ook wel op de tegels, maar dat die tegels een hele reis zouden gaan maken had heit niet verwacht. Hij zet een gevaarlijke achtervolging in maar haalt daarbij zelf een nat pak. ‘Dat hast der no fan heit ast fan ‘e tegels ôf giest’.

Dit humoristische verhaal over de ondeugende Timen is geschreven door Tjibbe Veldkamp. Het is een herkenbaar, avontuurlijk en grappig verhaal waar Tjibbe Veldkamp ook om bekend staat en wat vooral jongens erg aan zal spreken. In het verhaal zit veel herhaling wat helpt om het beter te begrijpen. Timo van 3 jaar vindt het heel erg leuk dat er allemaal stoere mannen in het verhaal voorkomen zoals een stratenmaker, een vrachtwagenchauffeur en een kapitein. Hij kijkt zijn ogen uit!

De prachtige en kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Kees de Boer en ondersteunen het verhaal op een heel mooie manier. In de illustraties zitten allerlei grappige details verwerkt die het boek nog leuker maken om (voor) te lezen. Timo kan niet wachten tot de bladzijde komt waarop heit met de step tegen de lantaarnpaal botst en naar het boze hondje die heit zijn nette pak stuk bijt. Er zijn ook veel vervoersmiddelen in het boek te bekijken zoals motoren, een tram, een hijskraan en vrachtschepen.

Dit maakt het boek erg geschikt voor peuters en kleuters en met name leuk voor stoere jongens. Er zit alles in wat jongens van die leeftijd prachtig vinden. Zo’n boek waarvan je zou willen dat elk kind er eentje van in zijn kast heeft staan!

Carin Wassenaar, moeder van Timo 3 jaar en Milan 5 jaar.

 

‘Timen op ’e tegels’ is foar € 14,99 hjir online te bestellen.

-> Carin is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!