heit&mem

Mol hat in geheim: in recensie van Carin.

x 27 januari 2021

Op een mooie, warme zomerdag besluit Mol dat het een goede dag is om op onderzoek uit te gaan. Onderweg leert hij zijn nieuwe vriendinnetje Muis kennen. Mol vindt haar zo speciaal dat hij besluit dit nieuwe vriendinnetje geheim te houden tegenover zijn andere dierenvriendjes.

Maar de andere dierenvriendjes vinden het wel heel raar dat ze Mol niet meer zo vaak zien. Als ze op een ochtend bij het hol van Mol poolshoogte komen nemen, kan Mol niet anders dan met ze spelen en wordt het weer net zo gezellig als dat het voorheen was. Maar dan duikt zijn nieuwe vriendinnetje Muis ineens op…

Mijn nichtjes Arwen en Amyra zien het boek al op de bank liggen als ze binnen komen en worden gelijk heel erg nieuwsgierig. De kaft van het boek is zó lieflijk en vrolijk dat het ook moeilijk is om dit boek niet open te slaan. De kaft, maar ook de andere illustraties in het boek, zijn prachtig getekende, gedetailleerde illustraties met veel natuurlijke elementen erin. Deze passen precies bij dit mooie verhaal over vriendschap. En elke keer als de meiden het boek lezen en bekijken zien ze ineens weer nieuwe dingen in de illustraties die ze eerder nog niet hadden gezien.

Dit is nou echt zo’n boek waarvan je gaat glimlachen.

Dit verhaal over de aandoenlijke Mol bevat een heel belangrijke les over vriendschap. Vriendschap is zo iets waardevols dat door het te delen je er alleen maar meer plezier aan beleeft. Ook het hebben van een geheimpje is een element uit het verhaal dat heel herkenbaar is voor kinderen. Arwen heeft ook wel eens geheimpjes vertelt ze aan me na het lezen van het boek. In dit verhaal wordt dat speciale gevoel van het hebben van een geheimpje heel goed weergegeven.

Dit is nou echt zo’n boek waarvan je gaat glimlachen als je het leest en het verhaal je een vrolijk gevoel geeft! Er zijn ook nog andere prachtige boeken over Mol, waarin hij samen met dezelfde dierenvriendjes nog meer avonturen beleefd. Ook deze zijn zeer de moeite waard!

Carin Wassenaar, tante van Arwen ( 4 jaar) en Amyra (2 jaar)

 

‘Mol hat in geheim’ is foar € 13,95 hjir online te bestellen.
-> Carin is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!