heit&mem

De recensie van Carin: ‘Hoe is it yn de romte?’

x 3 september 2020

‘Hoe is it yn de romte?’ is een prachtig en vooral leerzaam boek over de ruimte en alles wat zich daar op grote hoogte bevindt. Door middel van duidelijke antwoorden op 43 leuke en grappige vragen kom je er door dit boek veel over te weten!

Alleen al de kaft van het boek maakt dat Milan niet kan wachten om in het boek te kijken. Er is namelijk een prachtige illustratie op weergegeven van twee kinderen die door een telescoop kijken. Milan heeft net voor zijn verjaardag een telescoop gekregen. Een leuk cadeau, waarbij dit boek natuurlijk ook nog eens erg goed van pas komt. De ruimte heeft wel iets mysterieus en het kijken door de telescoop roept een heleboel vragen op. Hoe ver is het naar de ruimte? Hoe groot is de maan in het echt? En wat kun je horen als je in de ruimte bent? Het boek geeft er heel duidelijk omschreven antwoorden op die verstopt zitten achter leuke flapjes.

Meerdere avonden achter elkaar kijken we dan ook, vanaf Milan zijn bed, samen door de telescoop en hebben we dit boek op schoot erbij liggen. Sommige vragen en antwoorden hebben nog wel wat extra uitleg nodig. Vragen zoals: Kan ik een astronaut worden? Wanneer kunnen er mensen op Mars leven? en Wat is een zwart gat? komen ook aan bod en Milan heeft aan het bondige antwoord vanuit het boek niet genoeg. Maar dit maakt juist ook dat het heerlijke gesprekjes worden tussen moeder en zoon. En het hoogtepunt van deze genietmomentjes? Milan zijn favoriete vraag: Waar plassen astronauten?

Het boek kan vooral gezien worden als een informatief boek, maar doet écht aan als een prentenboek.

 

Het boek kan vooral gezien worden als een informatief boek, maar doet écht aan als een prentenboek. De illustraties bestaan uit grappige en rijkelijk gekleurde tekeningen die het antwoord op de vragen vaak al een beetje verklappen. Timo van 2 zeggen die vragen allemaal nog niet zoveel. Maar de illustraties en vooral de flapjes spreken hem wel erg aan. Hij blijft de flapjes dan ook telkens weer open- en dichtklappen. Dit maakt dat het boek niet alleen geschikt is voor kinderen die al (Fries) kunnen lezen, maar ook voor veel jongere kinderen. Want wie vindt de ruimte nou niet interessant?

Al met al is het een heel mooi boek waarin van alles valt te ontdekken. Leuk om samen in te kijken, om uit voor te lezen óf om zelf in te lezen!

Carin Wassenaar, mama van Milan (5) en Timo (2)

 

‘Hoe is it yn de romte?’ is foar € 12,95 hjir online te bestellen.

 

-> Carin is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!