heit&mem

De boekresinsje fan Gwen: ‘It spûkskip’

x 16 december 2019

Gwen (12 jier) : “In het boek zitten allemaal kleine verhaaltjes en dat is leuk om bijvoorbeeld voor het slapen gaan te lezen. Ik heb twee verhaaltjes uitgekozen om er wat over te vertellen. Lets go!

Ik begin met it Spûkskip het gaat over Fokke die een onderwerp nodig heeft om daarover zijn spreekbeurt te doen en zijn pake begint dan over een verhaal van de VOC. Hij vertelt bijvoorbeeld dat er vroeger iemand van hun familie had gereisd over de zee en die man heette Barend Fokesz. Maar Barend Fokesz was een beetje eigenwijs want hij wou toen het Pasen was op de zee maar, dat was niet een heel goed idee want er was storm. Aan het eind zei pake: Grapje!! Toen heeft Fokke besloten om over VOC zijn spreekbeurt te doen.

Nu begin ik met it vintagefamke. It Vintagefamke de zus van de oerbeppe van it vintagefamke gaat dood en hun mogen dat huis erven. Ze kijken rond maar dan schrikt mem! In peteroaljesteltsje om het eten op warm te maken! It vintagefamke is natuurlijk allang naar wat anders te kijken. Dan staat ze in de woonkamer ze is helemaal in gedachten ze vind het zo mooi dan komt mem, wat een oude meuk! Nee dit is vintage mem. Ze ploft op een stoel mem vind ook niks leuk! Ze loopt naar boven en kijkt in de klerenkast ‘wow’ zegt ze. It vintagefamke zit allemaal mooie jurken ze past een. Dan komt mem naar boven ze ziet hoe haar dochter straalt. Dan zegt ze wat zie jij er mooi uit! It vintagefamke vraagt of ze de kleren die ze heeft gepast mag houden. Tuurlijk! Zegt mem. Op Instagram neemt ze ook een andere naam. Namelijk Vintagefamke ze gaat er dan allemaal foto’s opzetten van het huis en het ‘oude meuk’. 

Ik vond het een leuk boek vooral omdat het allemaal kleine verhaaltjes heeft, dat maakt het boek leuk!”

 

Troch Gwen Hettema út Berltsum

It boek ‘It Spûkskip’ is foar € 14,95 hjir online te bestellen.

-> Gwen is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!