heit&mem

De boekrecensie van Elske: “It aldermoaiste trekkerboek”

x 22 juli 2019

We lezen het boek voor aan Tije , Tije is 14 maanden en vindt boeken zeer interessant. Als het boek bij ons op de mat valt gaan we direct even kijken. Een hele grote trekker op de voorkant, Woww!

Als hij de geluiden hoort moet hij lachen, op iedere bladzij is er een flapje dat geluid maakt. Er staan nog meerdere flapjes op de pagina waar diertjes achter verstopt zitten. Het geluid van de trekker en het paard zijn favoriet. Het geluid van de trekker probeert hij na te doen door te gaan grommen.

Het boek gaat over een trekker die aan het werk gaat. Op iedere bladzijde staat een kort rijmend verhaaltje maar ook vragen zoals: Hoeveel lawaai maakt de motor? Waarom rennen de konijntjes weg? Wie zit er achter de bloempotten?
Dan moet je het flapje omslaan en zie of hoor je het antwoord. Ze laten zien waarvoor de trekker op het land wordt gebruikt. En ook zie je de binnenkant van de trekker. Daarna gaan ze bij de dieren kijken op die bladzijde staan veel boerderijdieren.

Zijn ze schoon en gezond? Daarna is het donker de trekker is klaar met werken en het is tijd om te slapen.

Behalve de uil die is ’s nachts wakker om eten te zoeken.

 

Het boek is zeker een aanrader voor jonge kinderen. Daarnaast heeft het boek mooie kleuren en het verhaal is niet te lang. Ook zijn de plaatsjes levensecht en heeft het ook echte geluiden. Er staan veel dieren , die jezelf kan benoemen en geluiden bij kan maken. De flapjes maakt het leuk en al helemaal omdat er achter sommigen een geluidje vandaan komt.

Tije pakt het boek iedere dag erbij om er doorheen te bladderen en de flapjes te openen.

Tige tank foar it prachtige boek. Tije is der wiis mei!

Elske Slaaf uit Ureterp.

‘It aldermoaiste Trekkerboek’ is hjir foar € 14,99 online te bestellen of freegje der nei yn dyn boekhannel.

-> Elske is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!