heit&mem

Vakantiekindje

x 6 juni 2019

“Mam… wanneer komt Lucas weer? Duurt het nog lang? ”Mare (5 jaar) kan bijna niet meer wachten. Sil (7 jaar) roept steeds; “Gutemorgen! Wie gehts?” Het Duits wordt al weer flink opgehaald want over 6 weken komt “onze” Lucas twee weken vakantie vieren bij ons. Leuk! Het wordt al de derde zomer dat we Lucas (nu 9 jaar) twee weken vakantie kunnen bieden. Via WhatsApp heeft Lucas met een gesproken berichtje laten weten dat ook hij er naar uit kijkt.

Toen wij 3 jaar geleden de keuze maakten om een kindje een vakantie te bieden hadden we veel twijfels. Past een kindje wel in ons gezin? Hoe combineren we dit met ons werk? Moeten we dan verplicht vakantie nemen? Blijven er nog wel vakantiedagen over voor ons gezin? Hoe reageren de kinderen? Veel vragen en onzekerheden. De wens om een kindje een vakantie te kunnen bieden was groter. Dus zijn we in het avontuur gestapt.

 

De taalbarrière hebben we nauwelijks ervaren.

De eerste paar dagen was het even wennen, aan de taal, aan het hebben van een “vreemde” in je huis. Lucas was echter blij, vrolijk en makkelijk in de omgang. Hij ging gelijk in het ritme van onze eigen kinderen mee. De taalbarrière hebben we nauwelijks ervaren. De kinderen sowieso niet en het duurde niet lang of die van ons zeiden woordjes in het Duits en Lucas begon in het Nederlands. En werd het soms te ingewikkeld… dan biedt Google Translate altijd uitkomst ;-). Qua werk kon het ook, allebei een dagje minder, Beppe nog een dag en zelfs de BSO wou een dag mee werken! Zo kost het ons weinig vakantiedagen. Dit jaar gaan we voor het eerst 5 dagen naar de camping met zijn zessen! Zin in!

Aafje

Meer weten? Neem contact op met friesland@europakinderhulp.nl of bel met Joke de Vries 0518-841942.
www.europakinderhulp.nl

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!