heit&mem

De resinsje fan Geertje: ‘Ynstruminten’

x 17 november 2021

Er zat een grote en dikke envelop in de brievenbus. Mijn kinderen vonden het heel erg spannend: wat zit daar in? Dus we hebben hem snel open gemaakt. Een hartstikke leuk boekje over muziekinstrumenten kwam er tevoorschijn. Mijn oudste, Jorrit, van 5,5 vond het op het eerste gezicht een boekje voor baby’s, mijn middelste, Redmar, van 2,5 is gek op muziek en wilde dus het boekje meteen gaan bekijken. En mijn jongste, Warner, van net 1 vond het ook helemaal leuk want die begon meteen te brabbelen.

Het is ook een heel mooi en kleurrijk boekje met kartonnen bladzijden, dus lekker dik voor de kleine babyhandjes. Op elke bladzijde staat een dier die een muziekinstrument bespeeld. Ook zie je rondjes waar je op  kan drukken en dan begint er een muziekje te spelen van het desbetreffende instrument. De jongste was helemaal verbaasd en probeerde meteen het boekje te pakken om er achter te komen waar het geluidje vandaan kwam. Onze middelste wilde zelf heel graag op het rondje drukken, maar hij drukte vaak twee keer achter elkaar en dan gaat het muziekje weer uit. Na een aantal keren proberen had hij in de gaten hoe het moest en lukte het hem ook.

Mijn oudste werd nu toch nieuwsgierig en kwam er ook weer bij zitten. Hij nam het boekje van mij over en begon zijn beide jongere broertjes te benoemen wat hij allemaal zag op de verschillende pagina’s. Ze hebben nog heel lang met z’n drieën op de bank gezeten om het boekje te bekijken.

Helemaal achterin zit een aan/uit knopje. Je kunt het boekje dus ook weer uit doen als je klaar bent met lezen, wat erg handig is.

Ynstruminten is een heel leuk en kleurrijk boekje voor baby’s en kleine kinderen die dol zijn op muziek. Hier wordt het boekje heel vaak weer uit de boekenkast gehaald om het nog weer eens te lezen.

 

Geertje Bosch út Hallum

 

‘Ynstruminten’ is foar € 13,95 hjir online te bestellen of freegje der nei yn dyn boekhannel.

-> Geertje is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!