heit&mem

Kidsproof Fryslân

Elske en Wieke binne twa memmen én suskes dy’t tegearre de site Kidsproof Fryslân hawwe. Op kidsproof.nl fynst ynspiraasje en tips foar leuke útstapkes mei bern, bernfreonlike restaurants, orizjinele bernefeestjes, leuke klupkes, bernekleanwinkels en praktyske adreskes foar soarch en opfieding. Yn de heit&mem jout Kidsproof fiif tips foar de kommende hjerstfakânsje. Hoege jim bern harren teminsten net te ferfelen!

 

Dieuwke van der Meer 16 oktober 2018

 

Kidsfestival 21 t/m 28 oktober in De Lawei in Drachten
Elke vakantie is er voor kids van 2 t/m 12 jaar het KIDSFESTIVAL met altijd weer een nieuw programma. Ga met je heit en mem van alles zien én doen in de herfstvakantie, er is (bijna) elke dag wel wat te doen! Er zijn prachtige en grappige voorstellingen, zoals de musical De Kleine Zeemeermin, en mooie films, zoals De Mega Grote Peer. Je kunt er (kook-)workshops doen, of lekker knutselen. Ben jij ook zo gek op dansen? Leer dan de vetste moves bij Dance Camp. Dat wurdt in fijne fakânsje!
www.lawei.nl

 

 

Dagje spelen bij Kinderpaleis Cavallo in Stiens
Hop hop hop, hynderke yn galop! Wat Cavallo als speelpaleis zo uniek maakt, is dat je er op ponycycle paardjes kunt rijden! Met deze paardjes voelen kids zich échte ruiters, want door erop te bewegen gaan de pony’s vooruit. Er is ook een MEGA-springkussen, een klimvulkaan en een glijbaan. De kindertrein en kiddyrides zorgen vast en zeker ook voor blije gezichten! Verder kun je er kermis-eendjes vangen, languit in de ballenbak liggen, autorijden en blokken bouwen, kortom, een hele fijne speeldag beleven. Even een kopje koffie drinken en wat lekkers eten kan ook bij Cavallo. Dus heit en mem, plof mar lekker del!
www.kinderfeestjeverhuur.nl

 

 

 

 

Familievoorstelling Eendje (6+) in De Harmonie in Leeuwarden
Deze voorstelling op zondagmiddag 21 oktober is zó grappig en vrolijk! Wij vinden dit echt een aanrader. ‘Eendje’ is een muzikaal verhaal. Het gaat over Dobber. De eend. Of toch niet? Deze vreemde vogel vraagt zich namelijk af: ben ik een eend, of een mens, of iets ertussenin? Het is een prachtig verhaal geworden, vol hilarische en kleurrijke scènes. Deze voorstelling leverde al veel enthousiaste reacties van bezoekers op, en terecht. Dat wordt een heerlijke middag, gezellig samen met je kind naar het theater!
Fijne foarstelling!
www.harmonie.nl

 

 

Gaasterlandse natuurweek 21 t/m 28 oktober
Alweer editie 31 van de Gaasterlandse natuurweek. Deropút mei de kids dus!
Het is zó belangrijk om de natuur mee te geven aan onze kinderen. De week start met de Groene Markt, er is een kinderdorp vol leuke activiteiten, zoals boogschieten, pompoen snijden, insectenhotel bouwen, broodjes bakken, de Big Swing én je kunt de boom in! Letterlijk, met een speciale klimuitrusting. Er is een handzaagwedstrijd, doe mee met je heit en mem! Later in de week is er een sprookjesvaartocht met verhalenvertellers in het donker over de Luts en een natuurfotografieworkshop voor de jeugd. Wat is er veel te doen! En dat is nog lang niet alles. Echt een leuke week in festivalsfeer. De toegang is gratis, net als de deelname aan een groot aantal kinderactiviteiten.
Lekker nei bûten!
www.gaasterlandsenatuurweek.nl

 

De Pannekoektrein in Marrum
Uit eten vinden onze kids het allerleukste. Maar dan wel iets héél lekkers en in een bijzondere sfeer. En daar is een vakantie heel geschikt voor, want dan hebben we net wat meer tijd. De Pannekoektrein in Marrum aan het spoorlijntje “het Dokkumer Lokaaltje” is echt GEWELDIG! Je gaat helemaal terug in de tijd. Bij het loket haal je een ‘old school’ kaartje en dan stap je in de trein. In de dienstregeling staan de lekkerste pannenkoeken. Wat een belevenis! Een mooi begin óf afsluiter van de herfstvakantie. Lekker ite!
www.stationmarrum.nl

 

Ut: Heit&mem nr. 2 2018

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!