heit&mem

Wat onze kinderen ons willen vertellen…

Joke Nauta 16 juni 2017

Wanneer je goed luistert naar wat jouw kind jou te vertellen heeft, zul je een prachtig verhaal horen. Door al onze drukke bezigheden de hele dag door, is er alleen weinig tijd om écht stil te staan bij het verhaal wat zij ons zo graag willen vertellen.

We ergeren ons aan hun gedrag: ze zijn te druk of juist te afwezig. Niet geconcentreerd of hebben juist een hyperfocus. Ze hebben een grote mond of laten juist alles over zich heen komen.

Soms lijkt het, en zo voelt het voor hen, alsof ze niks goeds kunnen doen. Hoe anders is het echter! Onze kinderen zijn zo wijs, maar we zien het niet wat voor waanzinnige lessen zij ons willen leren. Want… wij zijn te druk of juist te afwezig. Wij zijn niet geconcentreerd of hebben juist een hyperfocus. Maar helaas meestal niet op onze kinderen. Nee, onze aandacht is misschien voor een stuk bij hen, maar tegelijkertijd ook bij 10 andere dingen die we nog moeten doen.

Wij hebben dan snel een grote mond, zijn snel boos of denken laat maar en laten het gelaten over ons heen komen.

Wat onze kinderen ons willen vertellen…

Luister eens, ga eens in gesprek. Ga zelf óók eens achter je beeldscherm vandaan en maak daadwerkelijk contact. Van hart tot hart in plaats van vanuit je hoofd naar hun hart. Onze kinderen willen ons vertellen dat het anders mag. Ze willen vertellen over liefde. Over verbinding. Over onze waanzinnig mooie planeet. Over hun talenten die wij over het hoofd zien. Over dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat het leven meer is dan carrière en geld verdienen.

Ze willen vertellen over gelijkwaardigheid, samenwerken en leven vanuit passie. Met aandacht in het hier en nu zijn. Ze willen een eerlijk verhaal, recht vanuit het hart, niet vanuit het hoofd. En dán zijn ze geconcentreerd, aanwezig en gemotiveerd. Dan komen de ideeën, plannen en idealen.

Weet jij ze nog? Herinner jij ze nog van vroeger?

Wat onze kinderen ons willen vertellen…

Luister je?

 

Joke
Bewustzijnscoach & kinder-/ouderfluisteraar

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!