heit&mem

Column: Kalverliefde

Nynke Dijk 7 juni 2017

Ze heeft donkerblonde krulletjes, volle lippen, bruine oogjes met ondeugd erin, en kuiltjes in haar wangen. Ze is het allerleukste meisje van de heeeeeele wereld en heet Anne Marije. Zij is 3 jaar, woont aan de overkant en heeft sinds kort verkering.

Lieuwe en Anne-Marije zijn als boter en suiker. Ze geven elkaar knuffels en kusjes. Aan tafel en in de kring bij de peuters zitten ze naast elkaar en houden ze elkaars handje vast. Jancko zit dan aan de andere kant van Anne Marije. Hij wil er wel bij betrokken worden, maar dat kleffe doe, dat hoeft van hem niet, dat is voorbehouden aan Lieuwe. De liefde valt zo op, dat juf er al een opmerking over heeft gemaakt op de Klasbord app. Anne Marije had namelijk teder door de haren van Lieuwe gestreeld en hem “knapperd” genoemd.

Wanneer we naar Monkey Town gaan met buurvrouw en Anne Marije, pakt Lieuwe de schoentjes van Anne Marije en bergt ze keurig op naast die van hem.

’s Avonds staan de heren voor het raam, te kijken of ze Anne Marije kunnen zien. Er staan zoveel handjes op het raam, dat ik inmiddels een paar keer per week met de Ha-Ra Wisser er overheen moet. Zo langzamerhand ben ik al een echte huisvrouw.

Het is mooi om te zien hoe genegenheid op die jonge leeftijd er al kan zijn. Ik voel me trots, dat Lieuwe al “verkering” heeft.  Trots dat een meisje hem zo leuk vindt. Ik vind het ook mooi, dat de broers zo verbonden blijven, ook al heeft de een verkering en de ander niet.

En de overburen, verworden ineens tot mogelijk toekomstige schoonfamilie. Ik moet dus ook nog ervoor zorgen dat de banden met de buren warm blijven.

Kalverliefde, is het mooiste dat er is..

 

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!