heit&mem

Praktische tips om de sneeuwpret te overleven

Sneeuw, ijs! Geweldig voor kinderen natuurlijk, maar wat dacht je van de huishoudelijke bonus: druppende jassen en laarzen, stapels natte was, kinderen meerdere keren per dag in de warme kleren hijsen en ze vervolgens ook weer uit te pellen (‘Ik heb het kououd!’). Bij ons thuis stappen de kinderen gelijk vanuit de achtertuin de keuken in, dus ruimte voor de natte boel hebben we niet echt. Redenen om eens te kijken naar wat makkelijke en praktische tips om de sneeuwpret van de kinderen te overleven. En ik heb ze gevonden:

Carolien ter Schuur 18 januari 2017

Maak een landingsplaats bij binnenkomst: Zet een grote bak bij de ingang, zodat alle jassen, mutsen, sjaals, handschoenen, broeken, etc. hierin kunnen als de kinderen zich ‘uitpellen’. Leg het deksel van de bak er naast. Hier kun je de natte laarzen op zetten om uit te lekken. Als de kinderen lekker aan het opwarmen zijn kun je de kleren ophangen of in de droger stoppen.

Maak één in- en uitgang: Heel apart, maar kinderen willen altijd via de ene deur eruit en de andere er weer in. Op deze dagen kun je het beste 1 deur op slot draaien. Zo voorkom je chaos op twee plekken, één is immers genoeg.

Zorg ervoor dat er een bezoek aan het toilet heeft plaatsgevonden: ook al zegt je kind dat het echt niet hoeft of net is geweest, gewoon nog een keer proberen.

Zet een schaal met wat lekkers neer: Buiten spelen met sneeuw en op het ijs neemt veel energie en de kinderen zullen er trek van krijgen. Om te voorkomen dat je de hele dag bezig bent om eten voor ze halen kun je een schaal neerzetten met lekkere, voedzame hapjes: Fruit, kleine sandwiches, soepstengel, snoeptomaatjes etc.

Zoek een leuke winterfilm op om bij te komen: En als ze dan na al deze sneeuwpret binnen komen om op te warmen zoek dan een leuke winterfilm voor ze op en ga lekker met z’n allen op de bank onder een warm dekentje zitten genieten. Misschien kun je zelf dan even een klein tukkie doen om bij te komen…..

Bewaren

Bewaren

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.