heit&mem

Ouders zijn in een nieuwe tijd

Ouders zijn in deze tijd is behoorlijk pittig. Er gebeurt van alles in de wereld en middenin die chaos mag jij als ouder jouw kind groot brengen. Hoe doe je dat?

Joke Nauta 28 november 2016

Je voelt jezelf misschien verdrietig en angstig door alles wat er om je heen gebeurt. De hele wereld lijkt in brand te staan en behalve dat het voor jezelf al lastig genoeg is om je hierin staande te houden, mag je ook jouw kind(eren) een gevoel van veiligheid meegeven. Hoe doe je dat?

Het allerbelangrijkste is dat je bij jezelf de rust en veiligheid gaat vinden. In jezelf. Wanneer je bij jezelf deze rust kunt vinden en kunt vasthouden, breng je dit automatisch over op je kind.
En laten de kinderen van deze tijd ook nog eens heel goed zijn om ons hierbij te helpen!

Het allerbelangrijkste is dat je bij jezelf de rust en veiligheid gaat vinden

Kinderen zijn namelijk meesters in “in het hier en nu zijn”. Ze kunnen niet anders, vooral bij de kleine kinderen zie je dit zo mooi. In het hier en nu de rust vinden kunnen zij ons dus bij uitstek leren!
En de grote kinderen? Die stellen ons pure vragen. Dwingen ons om echt te kijken naar wat wij belangrijk vinden, wat écht goed voor ons voelt. Ze dwingen ons om voor onszelf te gaan staan en niet meer met de massa mee te gaan.

Een moeilijke, maar waanzinnig mooie en dankbare opdracht.
Kijk naar wat voor moois er is op de wereld. Let eens op alle mooie, liefdevolle projecten die er overal ontstaan, de saamhorigheid die ook steeds groter wordt. Een wereld voor iedereen.
De kinderen van deze tijd zien geen verschillen, zij wijzen ons juist op de gezamenlijke noemer, de overeenkomsten die er zijn.
Het betekent wel dat je soms oude zienswijzen mag loslaten en je open mag stellen voor een nieuwe, ruime blik. En dat vergt moed. Veel moed.

Want pas dan kunnen wij samen een prachtige, nieuwe wereld voor onze kinderen creëren. Een wereld waarin we samen één zijn, vanuit liefde met elkaar verbonden.

Troch: Joke

Boeketip: Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden

92000000459610992

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!