heit&mem

Kom mee op het schip!

Kom mee op het schip!
Tijdens het weekend van 3 t/m 5 augustus 2018 ligt de Prinsentuin vol met schepen, die al heel oud zijn. Veel schepen zijn al meer dan 80 jaar! Die schepen werden gebruikt om met de familie te gaan varen, tijdens vakanties of een dagje vrij. Er komen ook schepen, waarmee niet alleen in de vrije tijd gevaren werd, maar die werden gebruikt voor woon-werkverkeer, bijvoorbeeld door een notaris, die naar zijn klanten moest. 

De schippers van deze schepen zijn er heel trots op dat zij met zo’n oude boot varen. Zij hebben er erg hun best op gedaan om hun schip er heel mooi uit te laten zien. Ze kunnen er vaak ook heel leuke verhalen over vertellen. Als je zaterdagmiddag, 4 augustus, wilt komen kijken, dan ben je van harte welkom.

Je hoeft dan niet alleen maar naar de buitenkant van de schepen te kijken, maar je mag ook bij velen een kijkje in het schip nemen. De mensen van de schepen kun je goed herkennen, want ze dragen kleding, zoals de mensen ze 80 jaar geleden ook droegen.

Je kunt meedoen met een quiz over woorden, die met schepen te maken hebben en je kunt leren om knopen in touw te maken. Dat is handig om een schip goed vast te maken. Als je antwoorden goed zijn en je kunt goed knopen, krijg je een diploma. Dan zou jij ook schipper kunnen worden!

En misschien win je nog wel de hoofdprijs! Dan mag je maandagmorgen, 6 augustus, een eindje mee varen op één van de schepen.


Het is een doorlopende activiteit van 13.00 tot 16.00 uur. Om 16.30 uur begint de vlootschouw. Johannes Kramer, gedeputeerde van de Provinciale Staten, en bovendien óók heit, zal de vlootschouw afnemen in Lân fan Taal/Prinsentuin.