heit&mem

Je kleintje dragen

x 5 oktober 2016

Je kleintje heeft negen maanden in je buik gezeten, veilig en geborgen, luisterend naar vertrouwde geluiden. De hartslag en stem van mama, geluiden uit haar omgeving en meegaand in de bewegingen die jij maakte. Na de geboorte heeft je kleintje behoefte aan lichaamscontact om zich veilig en geborgen te voelen. Dat lichaamscontact is ook belangrijk voor jou: zo kun je je kleintje goed leren kennen, zijn jullie hormonen op elkaar afgestemd en zal het vertrouwen in jouw rol als ouder groeien.

Draagdoek
Je kleintje heeft jou dus nodig, en wat is er nou fijner dan je kleintje die veiligheid te kunnen bieden? Je kunt je kleintje dragen in een draagdoek of drager. Hierdoor genieten jullie van het lichaamscontact en heb jij je handen vrij, erg handig!

Er is erg veel keus op het gebied van draagdoeken en dragers. Voor elke ouder (en elk kleintje) is een geschikt product. Er zijn ook dragers op de markt die niet geschikt zijn voor je kleintje. We leggen je daarom graag uit waar je in elk geval op kunt letten;

Kijk eens naar je pasgeboren kleintje wanneer ze tegen je aan ligt: de knietjes opgetrokken, knietjes hoger dan de billen, handjes bij het gezichtje en de rug gebold. Dit noemen we ook wel de kikkerhouding of M-houding.

lief-kleintjeGezonde houding
Deze ergonomische houding is gezond voor de ontwikkeling van de rug en de heupjes en boots je na tijdens het dragen in een draagdoek of draagzak. Je kleintje zit op de juiste hoogte wanneer je een kusje bovenop het hoofdje kunt geven. Je kleintje wordt altijd rechtop gedragen, met het gezichtje richting jou. Doordat je kleintje deze houding aanneemt kun je zelf mooi rechtop staan en genieten van het dragen!

Een draagdoek of drager kiezen is heel persoonlijk. Een draagconsulente kan je hier goed bij adviseren. In ons infocentrum (met winkel) ben je van harte welkom, onze draagconsulentes van Lief Kleintje helpen je graag!  

Trudie van der Zwaag

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!