heit&mem

Tranen

Dieuwke van der Meer 30 augustus 2016

Bestaat er een woord voor iemand die teveel huilt? Iemand die emotioneel wordt van werkelijk álles? Neem nou een wildvreemde die een fiets wint op tv, en ja hoor ik zit weer te grienen. Dat ik redelijk emotioneel aangelegd was wist ik wel maar na de komst van onze kleine meid word ik soms gek van mezelf. Tijdens de geboorte van je eigen kind wordt er naar mijn idee een bepaald hormoon aangemaakt die ook invloed heeft op je traanbuisjes, deze worden zo snel geactiveerd dat je het gewoon niet tegen kunt houden.

Soms schaam ik me ervoor, maar waarom? Is het verboden blij te zijn voor andere mensen die geluk ervaren? Is het raar, kijkend naar de zonsondergang in de achtertuin, gepaard met een glaasje heerlijke rosé, soms een traan te laten omdat je je gewoon gelukkig voelt? Ik moet het gewoon zien als een bijkomstigheid waar ik best trots op mag zijn, het zijn de kleine dingen die het doen.

Nu ik dit schrijf komt mijn kleine meid met haar prachtige blonde krullen op me afgerend, ze kijkt me aan met haar grote bruine ogen en geeft me uit het niets een heerlijke kus (met open mond dat wel natuurlijk) en ik? Ik pink nog lekker een traantje weg bij het ervaren van dit kleine grote geluk!

 

Sanne Faber

Sanne Faber, 29 jaar, woont samen met Gjalt en dochter Menthe (januari 2015) in Oosternijkerk.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!