heit&mem

Wat as dyn bern it lêzen net sa maklik fynt?

Dieuwke van der Meer 27 juni 2016

Makkelijk Lezen Plein2Sommige kinderen hebben moeite met lezen. Met te moeilijke boeken, verliezen ze snel het plezier in lezen. Daarom is er speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen een Makkelijk Lezen Plein (MLP). Je vindt deze in de Bibliotheek.

Op het Makkelijk Lezen Plein vind je spannende leesboeken én informatieve boeken met weinig tekst en veel afbeeldingen. Van een groot aantal populaire boeken, zoals die van Geronimo Stilton en Paul van Loon, is een Makkelijk-Lezen-variant gemaakt. De boeken van het Makkelijk Lezen Plein zijn dus even leuk als andere boeken!

Verfilmde boeken

Ook zijn er verfilmde kinderboeken. Zo kan je kind bijvoorbeeld eerst de film zien en daarna het boek nog eens lezen, dat gaat dan vaak makkelijker. Je kunt ook voor een luisterboek gaan. Dit kan heel ontspannend zijn en je kind een goed gevoel geven.

Meer informatie

Op het Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek vind je ook brochures over leer- en leesproblemen. Heb je vragen over bijvoorbeeld passende boeken voor jouw kind, vraag dan eens een medewerker van de Bibliotheek. Ze helpen je graag.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!