heit&mem

Kinderen en hun ouders

Joke Nauta 20 april 2016

Ontspan! Jij bent de beste en liefste ouder voor jouw kind!

Sommige kleine kinderen hebben nog herinneringen aan hun vorige levens. Ineens zeggen ze: “Hé, vroeger had ik ook zo’n hond”, terwijl ze helemaal geen hond hebben gehad in dit leven. Of zomaar uit het niets: “Vroeger had ik een andere mamma” of “Jij bent niet mijn pappa, ik heb ergens anders een pappa”.

Wanneer je dit voor het eerst hoort, klinkt dit misschien heel raar in je oren of wanneer jouw kind zegt dat jij niet zijn/haar mamma bent, dan kan dat behoorlijk pijnlijk zijn. 

Zo bedoelen ze het uiteraard helemaal niet. Het zijn herinneringen die ineens omhoog “ploppen”. Het komt vaak plotseling naar boven en even later zijn ze ook totaal vergeten dat ze het ooit gezegd hebben. Het komt vanuit een ander bewustzijnsniveau. Wat je vaak ziet, is dat de manier waarop ze het vertellen, altijd gelijk is: vanuit een bepaalde concentratie, ze zijn “ver weg”, even niet bereikbaar, soms hebben ze zelfs een andere stem, een andere toon.

Ze hebben jou in dit leven bewust uitgezocht. Voordat ze hier kwamen, hebben ze bekeken en overwogen wat ze in dit leven wilden leren. Wat hun levensmissie zou zijn, hun lessen, hun uitdagingen. En bij wie ze dit het beste kunnen doen en ontwikkelen. En daarnaast ook wat zij hier te bieden hebben. Wie zij kunnen helpen door hun gedrag, kwaliteiten e.d.

Ze kiezen daarom bewust hun ouders uit.

Soms hoor je dat ook wel eens terug in een gesprek: “ik ben hier om jou te helpen hoor!”.

Daarom, ontspan! Wees gerust, je doet het goed als ouder. Jouw kind heeft de beste en de liefste ouder die het zich kan wensen! Jouw kind is niet voor niets bij jou gekomen!

Op deze manier kun je eens met andere ogen naar jouw kind(eren) kijken.

Daarnaast, wat ook interessant is: zo kun je ook eens met andere ogen naar JOUW ouders kijken! Want ook die zijn niet voor niets jouw ouders. Immers, je hebt ze zelf bewust uitgekozen!

Of je dat nu wilt of niet … 😉

Joke Nauta
www.delibbensbeam.nl

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!