heit&mem

Deropút mei heit&mem

Deropút mei heit&mem

Zijn jullie al eens op een Deropút mei heit&mem-dag geweest? Op deze dagen is er in de prinsentuin van Leeuwarden van alles te zien, doen, horen en beleven voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en hun vader en moeder en de rest van de familie natuurlijk!).

Hieke Rienstra 25 mei 2018

Zo kunnen de jongste kinderen een Tomke-voorstelling bekijken, meedoen aan een andere interactieve voorstelling of gewoon lekker een boekje lezen in het Talenpaviljoen MeM. Voor de wat oudere kinderen zijn er workshops, meet- en greets met bekende artiesten, muziekvoorstellingen en rondleidingen door de stad. Elke keer weer anders, maar altijd leuk!

De Deropút mei heit&mem-dagen zijn nog op:

  • 26 mei
  • 9 en 30 juni
  • 21 en 28 juli
  • 4, 11, 18 en 25 augustus
  • 1 en 29 september
  • 20 en 27 oktober.

Allemaal in de Prinsentuin van Leeuwarden, van 13.00 tot 17.00. Toegang gratis! 

Talentuin

Naast de speciale Deropút mei heit&mem-dagen is de Prinsentuin ook op andere dagen een bezoekje waard. In heel 2018 is de Prinsentuin namelijk een Talentuin! In de Talentuin is van alles te zien en te beleven dat met taal te maken heeft. Kun jij de vreemde geluiden ontdekken die in de tuin zijn verstopt? Wat doen die gekke zuurstokken daar? En kun jij het gedicht van de ‘lettersoep’ ontcijferen? Draai ook eens aan de rode Musicball, misschien komt er wel een mooi liedje uit… 

Op doordeweekse dagen brengen schoolgroepen uit het voorschoolse- en het basisonderwijs een bezoekje aan de Talentuin. Zij volgen een route door de tuin en maken onderweg opdrachten, seinen geheime boodschappen naar elkaar, doen spelletjes en andere taalactiviteiten. Misschien zijn jouw kinderen hier ook al geweest?

Leest meer over de Deropút mei heit&mem-dagen en de Talentuin op de speciale pagina van heit&mem. En volg heit&mem ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

MeM

Centrale ontmoetingsplek op de Deropút mei heit&mem-dagen en bij in bezoekje aan de Talentuin is Talenpaviljoen MeM. Hier kunnen jullie wat eten of drinken bestellen en even uitrusten van het rondrennen door de tuin. Er zijn ook spelletjes en boekjes in verschillende talen. En je kunt er je mooiste woord inleveren, dat op het dak van het paviljoen wordt opgehangen.

In het Talenpaviljoen staat elke week een andere minderheids- of streektaal centraal, zie voor meer informatie en het programma op de site van Lân fan Taal en volg MeM op Facebook en Twitter.

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.