heit&mem

Waarom mannen zo enthousiast zijn over een bevalling in bad

Halberta Tuinenga Smedema 20 november 2017

Niet alleen veel vrouwen en verloskundigen zijn enthousiast over bevallen in bad. Ook mannen. Want hèhè, eindelijk kunnen zij óók wat doen! Zo moet het bad opgepompt worden met een elektrische luchtpomp, de persoonlijke hygiënische hoes moet erin worden gehangen en het bad moet gevuld worden. Tijdens de bevalling gaan sommige mannen mee in het bad. Anderen blijven rondom het bad ondersteuning geven.

Zelf heb ik vier jaar geleden meegemaakt hoe het is om in water te bevallen. Wát een ervaring. Ik had een bevalbad gehuurd en was ontzettend benieuwd hoe dit zou voelen. Tijdens de laatste ontsluitingsweeën ben ik in bad gegaan. Het warme water gaf zoveel ontspanning dat ik zelfs tussen de weeën door in slaap viel. De persweeën kwamen vlot daarna en na een half uur is onze jongste zoon in bad geboren.

Voor mij was dit één van de redenen om te starten met het verhuren en verkopen van bevalbaden. Steeds meer vrouwen kiezen er voor om hun kindje in bad geboren te laten worden. Ik hoor zoveel prachtige verhalen! Zo positief! Wat vrouwen vooral ervaren is dat ze veel beter kunnen ontspannen en dat ze zo relaxed zijn. Het warme water verlicht de pijn en je kunt makkelijker een andere houding aannemen dan bijvoorbeeld op een bed. En dat je je kindje zo onder water geboren ziet worden: dat is echt een magisch moment!

Halberta Tuinenga – Smedema
Zwangerschapsdocente, oefentherapeut en mem van drie jongens. Sinds 2016 eigenaresse van www.deearrebarre.nl (waar je een bevalbad kunt huren) en www.aveta-shop.nl (waar je een bevalbad kunt kopen)

Op de hichte bliuwe fan heit&mem? Meld dy oan:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ek ynteressant!